Booking.com en UNWTO lanceren online trainingen voor accommodaties

Booking.com en UNWTO lanceren online trainingen voor accommodaties
 • Food-en-retail
 • 8 dec 2023 @ 08:25
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • StorytellingCommunity

Het nieuwe educatieve programma is speciaal ontworpen voor accommodatiepartners en bestaat uit vier gratis online video cursussen, gericht op een duurzamere benadering van energieverbruik, voedsel- en afvalbeheer, waterbeheer en betrokkenheid bij lokale gemeenschappen, meldt Booking.

Booking.com lanceert in samenwerking met World Tourism Organization (UNWTO) van de Verenigde Naties een nieuwe reeks gratis online cursussen ontworpen om accommodaties te ondersteunen bij hun verduurzaming. De cursusreeks is gericht op accommodaties wereldwijd, maar is ook toegankelijk voor het grote publiek. Een pilotversie van de eerste cursus, met als onderwerp betrokkenheid bij lokale gemeenschappen, is nu beschikbaar op sustainability.booking.com. Na de optimalisatie periode zijn alle vier de cursussen beschikbaar via de Tourism Online Academy (TOA), beheerd door UNWTO en IE University.

De cursussen bieden praktische kennis rond duurzaamheid voor accommodaties en richten zich elk op een ander onderwerp: betrokkenheid bij lokale gemeenschappen, energieverbruik en broeikasgassen, voedselbeheer en waterbeheer. De modules delen bruikbare aanbevelingen die accommodaties meteen kunnen integreren. Variërend van het berekenen van het energieverbruik van een accommodatie en het verminderen van de uitstoot ervan, tot beste oplossingen voor betrokkenheid bij lokale gemeenschappen.

De trainingen worden gegeven door vakexperts en academici en bieden volgens de partners technische expertise, diepgaande kennis van de sector en een datagestuurde aanpak. Ook accommodatiepartners van Booking.com komen aan het woord die succesverhalen over verduurzaming uit de praktijk delen. Tot de deskundigen en bijdragers van het cursusmateriaal behoren belanghebbenden van duurzaamheidsadviesbureau ERM, Xavier Font van de Universiteit van Surrey en accommodatiepartners van over de hele wereld.

'We zijn verheugd om onze langdurige relatie met UNWTO uit te breiden en deze nieuwe educatieve serie trainingen te leveren die voldoet aan de vraag van accommodatiepartners voor hulpmiddelen bij het implementeren van duurzamere oplossingen', aldus Danielle D'Silva, Head of Sustainability bij Booking.com. 'Het ondersteunen van partners en de bredere sector om meer duurzaamheidsoplossingen in hun activiteiten te integreren, is een kerncomponent van onze missie om het voor iedereen gemakkelijker te maken de wereld te beleven. Door het aanbod van duurzamere accommodatie opties uit te breiden, stellen we reizigers ook in staat bewustere reiskeuzes te maken. Dit komt uiteindelijk ten goede aan de plaatsen die we bezoeken, de mensen die er wonen en de aarde.'

De ontwikkeling van deze cursussen bewijst de betrokkenheid van Booking.com voor de lange termijn, waarbij men permanente educatie voor de accommodatiepartners mogelijk maken en de bredere reissector begeleidt bij het streven naar een duurzamere toekomst. In de derde Europese Accommodatiebarometer, gepubliceerd door Booking.com en Statista, gaven Europese hoteliers een betere toegang tot kennis (27%) en aanvullende trainingen (25%) aan als sleutelelementen die de invoering van een duurzamer bedrijfsmodel zouden vergemakkelijken. 

'De ontwikkeling van onderwijs en vaardigheden vormen de basis voor het opbouwen van een duurzamere toeristische sector', zegt Natalia Bayona, Executive Director van de UNWTO. 'UNWTO kijkt ernaar uit om met Booking.com samen te werken om accommodaties te laten profiteren van het brede aanbod van bronnen die beschikbaar zijn via de UNWTO Tourism Online Academy.'

In 2021 lanceerde Booking.com zijn Duurzaam Reizen-programma om zijn accommodatiepartners te ondersteunen bij het nemen van stappen om duurzamer te worden. Sindsdien hebben meer dan 1,4 miljoen accommodaties duurzaamheid gerelateerde gegevens gedeeld met Booking.com. De vier online cursussen die nu zijn aangekondigd, maken naar eigen zeggen deel uit van een groter initiatief om 'het bewustzijn bij accommodaties te vergroten over waarom het implementeren van duurzame oplossingen gunstig is voor hun bedrijf, hun gasten, het milieu en de lokale gemeenschappen.' 
(PvWK, beeld: Victor via Unsplash)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken