Groep Publiekstijdschriften wordt Magazine Media Associatie

Groep Publiekstijdschriften wordt Magazine Media Associatie
 • Media
 • 9 dec 2015 @ 22:04
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • ContentBrandingMerkenPrintMedia

De Groep Publiekstijdschriften (GPT) gaat vanaf januari 2016 opereren onder een nieuwe naam: Magazine Media Associatie (MMA). De branchevereniging, opgericht in 1996, startte dit jaar al met een nieuwe koers om aansluiting te houden bij de ontwikkelingen in de markt en de behoeften van de leden. Bij die aangepaste koers komt nu ook een nieuwe merkuitstraling.

Tijdschriften worden magazines en bladenmakers worden magazine media makers. Het draait allang niet meer alleen om het printproduct. Het geprinte product is tegenwoordig slechts een van de vele platforms waarop het magazinemerk zich manifesteert. De magazinebranche kent een enorme dynamiek op vele terreinen. Er liggen nog veel uitdagingen buiten de gebaande printpaden. De nieuwe naamgeving van de branchevereniging sluit hier perfect bij aan.

MMA-voorzitter Luc van Os: 'Onze nieuwe naam geeft uitstraling aan de ontwikkelingen bij onze leden. Magazines zijn met hun mediamerken aanwezig op alle crossmediale podia. Naast de printuitgaven zijn er apps, social mediakanalen, events, websites, webshops, YouTube-kanalen, tv-programma’s et cetera. Print blijft een belangrijke motor om alle onderdelen uit de mediamix aan te jagen, vandaar dat het woord "magazine" niet uit onze naam is verdwenen. Wij hebben ons de afgelopen jaren ontwikkeld tot een sterke vereniging met een belangrijk netwerk. Onze missie is om de aangesloten ledenbedrijven te ondersteunen bij de slag die zij maken om hun magazine-merken te transformeren naar magazine media-merken.'

De nieuwe naamgeving van de Groep Publiekstijdschriften (GPT) van het NUV is ontwikkeld door bureau Zigila en het logo is ontworpen door Koeweiden Postma. Begin 2016 wordt de nieuwe uitstraling doorvertaald naar de website van de branchevereniging.  

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken