Heineken het sterkste Oranjemerk

Heineken het sterkste Oranjemerk
 • Sponsoring
 • 21 mei 2014 @ 13:51
 • 14046 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • SponsoringWK VoetbalSportmarketing

Voorafgaand aan het WK wordt Heineken het sterkst geassocieerd met Oranje. De bierbrouwer leidt de top 10 die op dit moment gedomineerd door biermerken, sportmerken en media. Opvallende afwezigen zijn de supermarkten. De eerst genoemde supermarktketen is Albert Heijn op de 14e positie.

Ook ING scoort hoog, net als Bavaria dat met haar jurk-actie een sterke positie in de top 10 heeft bemachtigd. Dit blijkt uit het periodieke Oranje Onderzoek in opdracht van Telegraaf Media Groep. Gedurende het WK zullen waarschijnlijk wel wijzigingen plaatsvinden.

Merken worden Oranje- en WK-merken genoemd, omdat deze merken veel activiteiten ondernemen rond het WK en het Nederlands team (40%), omdat ze creatieve reclamecampagnes hebben rond het WK (23%) en omdat ze sponsor zijn (20%).

Weinig vertrouwen in Oranje
Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders niet veel vertrouwen hebben in het WK. Slechts 14 procent denkt dat we een succesvol WK tegemoet gaan, terwijl 47 procent hier niet in gelooft. 39 procent heeft geen idee wat het WK voor Nederland gaat brengen.

Toch hebben mensen wel zin in het evenement. Voor 8 op de 10 Nederlanders leeft het WK, zodra het eerste fluitsignaal heeft geklonken. Het WK staat voor een meer verbonden Nederland (69%) en voor gezelligheid (66%). Ondanks dat het vertrouwen in Oranje nog niet aanwezig is, geeft 81 procent aan wel trots te zijn als het Nederlands elftal goed presteert.

De positieve gevoelens zijn een goede basis om op mee te liften. Wil een merk succesvol inhaken op het WK of op Oranje moet het wel een link hebben met Nederland (37%) en/of met sport (36%). Een merk dat past bij het WK of Oranje heeft een groot deel van het succes van het inhaken in eigen hand.

Top 10 Merken die geassocieerd worden met Oranje op 15 mei 2014:

1. Heineken
2. KNVB
3. ING
4. De Telegraaf
5. Bavaria
6. NOS
7. Nike
8. Adidas
9. Amstel
10. Staatsloterij
 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken