Graafschap stapt met Team Gullit in eDivisie

Graafschap stapt met Team Gullit in eDivisie
 • Sponsoring
 • 5 okt 2018 @ 10:01
 • 25751 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • MediaeSportsVoetbalOnline gaming

De Graafschap doet vanaf november mee aan de eDivisie met een eigen eSports-team. Julian van den Berg en Dani Visser zijn onderdeel van Team Gullit, de FIFA-academy van Ruud Gullit.

De eDivisie is een competitie waar eSporters van alle eredivisieteams uitkomen. Deze competitie wordt wekelijks uitgezonden op Fox Sports. Via diverse YouTube-kanalen kijken miljoenen esport-fans mee. De Graafschap is voor de eDivisie een exclusieve samenwerking aangegaan met Team Gullit.

Samenwerking met Playseat

'We hebben ons de afgelopen maanden verdiept in de kansen die eSports biedt', zegt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap. 'Uiteindelijk kwamen we via onze sponsor Playseat uit bij Team Gullit. Er was direct een klik. Alle drie partijen hebben het woord "ontwikkeling" hoog in het vaandel staan. Wij willen graag talentvolle voetballers binden en ze beter maken, zodat ze uiteindelijk richting een topclub kunnen.'

Team Gullit heeft een aantal talentvolle esporters onder contract, die uiteindelijk moeten groeien naar de wereldtop. Ostendorp: 'Playseat, marktleider op racegebied, is een grote naam. Nu willen zij deze ontwikkeling ook doormaken op het gebied van esports.'

Corne Dubelaar, oprichter van Team Gullit: 'Wij zijn trots dat Dani en Julian deze stap maken. Nog geen tien maanden geleden zijn ze als talent begonnen en hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze kans bewijst dat de ondersteuning van Team Gullit op het gebied van training en coaching precies doet wat wij voor ogen hadden bij aanvang.'

Regionaal talent

Om ook regionaal talent de kans te geven door te breken in de FIFA-wereld, worden er vanaf november regelmatig kwalificatietoernooien georganiseerd door De Graafschap. Team Gullit gaat tijdens deze wedstrijden gericht scouten naar potentiële esporters die in kunnen stromen in het esports-team van De Graafschap.

In januari lanceerde digitaal bureau Triple ‘s werelds eerste onafhankelijke FIFA-academie: Team Gullit. Dit project geeft veelbelovende gaming-talenten de kans om zich te ontwikkelen tot sterren van de nieuwe generatie.

De academy ondersteunt zijn spelers op het gebied van training en coaching. Daarnaast ontwikkelt Team Gullit eigen software-tools om de gameplay van de talenten op zowel strategisch als tactisch niveau te analyseren en te verbeteren. Verder begeleidt het de talenten op managementgebied, bij het combineren van studie en gaming en met het omgaan met social media. Onlangs is Floris Jorna gestart bij SC Heerenveen in de eDivisie.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken