Roparunradio dit jaar bij Daniel den Hoed

Roparunradio dit jaar bij Daniel den Hoed
  • Algemeen
  • 6 mei 2015 @ 10:00
  • Link
  • Redactie Zorgmarketing
    Redactie Zorgmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • RadioSponsoringZiekenhuis

De glazen studio van Roparunradio staat dit jaar voor het eerst bij het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam. ‘Dit is een droomplek voor Roparunradio. Heel dicht bij de mensen waar we het voor doen en op maandag midden in de doorkomst bij het Familiehuis,' zegt René Toonen, verslaggever bij Roparunradio. De Roparun is een estafetteloop waarin lopers geld ophalen voor mensen met kanker.

De glazen studio komt 22 tot en met 25 mei direct aan de Groene Hilledijk te staan, goed zichtbaar voor passanten en langskomend verkeer. Van vrijdagavond tot maandagavond wordt vanuit deze studio live verslag gedaan van de Roparun. ‘We hopen heel veel nieuwe mensen te kunnen laten zien en horen waar Roparun, het Familiehuis en Radiorunradio voor staan. Iedereen is welkom om te komen kijken!’ aldus Toonen.

Veel emoties
Directeur Rachel Maréchal van het Familiehuis Daniel den Hoed is blij met de komst van de glazen studio. ‘De Roparun is voor ons een heel belangrijke en trouwe sponsor. Het is hartverwarmend om al die duizenden deelnemers in actie te zien voor mensen die ziek zijn. Bij de doorkomst aan de Groene Hilledijk komen traditiegetrouw veel emoties naar boven. Veel lopers en fietsers staan hier bewust even stil om iemand die ziek is of overleden aan kanker te gedenken. Vanuit het Familiehuis doen we er met onze vrijwilligers alles aan om deze doorkomstplek op 25 mei a.s. extra bijzonder te maken.’

Geen overheidssteun
Het Familiehuis Daniel den Hoed biedt logeergelegenheid aan familieleden van oncologie patiënten die worden behandeld in het Erasmus MC Kanker Instituut. Ook ambulante oncologie patiënten kunnen hier verblijven. Het Familiehuis is een zelfstandige stichting die geen steun vanuit overheid of ziekenhuis ontvangt en afhankelijk is van donateurs. De Roparun steunt het Familiehuis in 2015 met de adoptie van twee gastenkamers.

Estafetteloop
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto is: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers, die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Behalve de sportieve inspanning organiseren de teams acties om geld in te zamelen. De afgelopen 23 edities van de Roparun is al meer dan 62 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. Het Familiehuis Daniel den Hoed is een van de goede doelen.

Redactie Zorgmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken