[Esprix] Joeri Jansen: 'Met je handen op je rug moet je nog creatiever denken'

[Esprix] Joeri Jansen: 'Met je handen op je rug moet je nog creatiever denken'
 • Bureaus
 • 21 jan 2021 @ 17:24
 • 14575 x gelezen
 • Link
 • Redactie MarketingTribune
  Redactie MarketingTribune

  Redactie
  MarketingTribune
 • Awards

Juryvoorzitter Retail, ecommerce Richard van de Steeg in gesprek met Joeri Jansen, de juryvoorzitter Business to Consumer.

De Esprix is de vakprijs waarbij creativiteit net zo zwaar wordt gewogen als resultaat. Marketeers en creatieven kunnen tot woensdag 24 februari hun campagnes insturen. De uitreiking vindt plaats op donderdag 3 juni, locatie nader te bepalen.

Welke learnings en ervaringen uit het zeer bewogen jaar 2020 kunnen een verrijking zijn voor Esprixcases in 2020?

Ik geloof dat beperkingen heel stimulerend kunnen werken. Een sterke, haarscherpe briefing verkleint het speelveld. Met je handen op je rug moet je nog creatiever denken. Als het dan lukt om binnen dat strakke kader iets te maken dat creatief de spijker op z’n kop tikt, dan heb je goud te pakken. Dit jaar was dus een training voor het creatieve brein. Ik denk dat we hier intelligenter uit gaan komen. Ben heel benieuwd of we dat al in de cases van 2020 terug gaan zien. Denk dat het werk door deze ervaring meer betekenisvol zal worden. Minder opportunistisch en meer duurzaam. 

Wanneer maken cases juist een goede kans in de overkoepelende categorie Business to Consumer?

Business to Consumer is een zeer diverse categorie. Hier komt heel veel in voorbij. Van dienstverlening, FMCG tot not for profit. De jury is hierdoor ook heel divers wat jureren nog interessanter maakt. Het is appels met peren vergelijken maar hierdoor komen wel de allermooiste appels en peren naar boven. De ideale categorie voor opdrachtgevers en bureaus die breed inzenden. Dit is echt de verdubbellaar categorie. Zeeman viel vorig jaar maar liefst 3 maal in de prijzen met de sneaker. Zilver in deze categorie en brons in Retail en in Sales & Activations.

Wat is zijn jouw persoonlijke tips en tricks voor een prijswinnende Esprix case?

Cut the crap. Zend alleen die onderdelen van de campagne in die echt het verschil hebben gemaakt. Is het een 360 campagne maak dan één JPG waarop je de 360 uitingen verzamelt en het verband en rolverdeling duidelijk wordt. Als jurylid wil je echt niet elke banner en 20” cutdown zien. Zorg dat het werk echt verrast en timmer de case helemaal dicht. Geen losse eindjes. Soms zie je bij de resultaten de doelstellingen niet meer terugkomen. Dan is de case bijvoorbeeld super succesvol in PR maar zijn er voor het merk of voor de gedragsdoelstelling geen significante resultaten behaald. Dat voel je als jury direct.

 

Redactie MarketingTribune

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken