[podcast] Crunch #18: Met Gijsbregt Brouwer, co-founder De Buik van Rotterdam

[podcast] Crunch #18: Met Gijsbregt Brouwer, co-founder De Buik van Rotterdam
  • Food-en-retail
  • 5 dec 2019 @ 11:59
  • 14037 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • FoodMarketing

In de podcast-serie Crunch interviewt foodjournalist Marcus Polman movers & shakers uit de wereld van food, media en marketing. Met vandaag Gijsbregt Brouwer, mede-oprichter van 'De Buik van Rotterdam' en 'De Buik van Amsterdam', een journalistiek online platform dat schrijft over de bloeiende foodcultuur.

'Niet zo heel lang geleden gingen we nog helemaal niet zo vaak uiteten. De Chinees om de hoek was al exotisch en we gingen uit eten in een pizzeria’s waar mandflessen Lambrusco aan het plafond hingen. Maar het foodaanbod is de laatste tien jaar in rap tempo gegroeid. Hoezo één biertje op de tap? We willen kiezen uit 30 soorten craft beer. We bestellen geen kopje koffie met een wolkje melk maar een oatmeal latte on the go. We eten en drinken, kortom, steeds diverser. Niet alleen thuis maar vooral ook buiten de deur. En we geven er ook steeds mee geld aan uit', trapt Marcus af.

Je hoort in deze uitzending:

* Hoe kijkt deze foodwatcher aan tegen explosieve aandacht voor eten & drinken in de (online) media?

* Wat zijn de learnings na zes jaar online uitgeven met De Buik?

* En welke voor kansen ziet hij voor ondernemers en marketeers op het gebied van food&drinks?

Crunch is een co-productie van foodjournalist Marcus Polman in samenwerking met MarketingTribune en Het PR Bureau.

Beluister de podcast via Soundcloud hier onderop!
(PvWK)

EERDERE UITZENDINGEN
[podcast] Crunch #1 - Fish Tales
[podcast] Crunch #2 - De Hippe Vegetariër 
[podcast] Cruch #3 - Hiske Versprille en culi-recensies
[podcast] Cruch #4 - W-Hotel over hotels in 020
[podcast] Crunch #5 - Foodstart ups hebben de toekomst
[podcast] Crunch #6 - bestseller-chef Yotam Ottolengi
[podcast] Crunch #7 - Foodretail meets Foodservice
[podcast] Crunch#8 - Harald Lek over Marqt en foodtrends
[podcast] Crunch#9 - Mister Kitchen en AH
[podcast] Crunch#10 - Bright Kitchen over succes dark kitchens
[podcast] Crunch#11 - Too Good To Go versus voedselverspilling 
[podcast] Crunch #12: Waar zijn de foodtrends van 2025?
[podcast] Crunch #13: Watch out McDonald's: here comes... Jack Bean
[podcast] Crunch #14: Hoe Manon van Essen met Magioni Pizza de wereld verovert
[podcast Crunch #15] Vegetarische Slager over de verkoop aan Unilever 
[podcast Crunch #16] Leon de Winter lanceert Low Carb friet
[podcast Crunch #17] Over The Fork, de grootste restaurantsite van Nederland



Redactie Food en Retail

Laatste reacties

ISMI

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events
  • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken