Trampoline- en skeltermerk Berg kiest voor spectaculaire herpositionering

Trampoline- en skeltermerk Berg kiest voor spectaculaire herpositionering
 • Food-en-retail
 • 21 apr 2022 @ 08:22
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • DoelgroepenInnovatieEvenement

De skelter- en trampolinebouwer Berg uit Ede onthulde recent zijn ambitieuze toekomstplannen. Op spectaculaire wijze mochten de honderden genodigden het 'Berg van morgen' ondergaan.

Speerpunt van die nieuwe strategie is een sterker en scherper merk. Dit merk werd tijdens het evenement op eigen wijze gelanceerd. De waarden waar Berg volgens het bedrijf voor staat, werden alle vier 'voelbaar' gemaakt. Zo croste alle genodigden op hilarische wijze off-road en beklommen een steile wand om zo de merkwaarde 'Zelfverzekerd' te ervaren. Daarnaast pimpten ze skelters -merkwaarde 'Creatief'- voor Stichting Vergeten Kind en analyseerden ze selfies: 'Persoonlijk'. Na het trotseren van het wilde water in een kano (merkwaarde 'Actief') onthulden grote lichtletters en een vuurwerk de nieuwe pay-off: 'The outdoors is yours'. En laat dat nu precies zijn wat de modderige enthousiastelingen op dat moment ook echt voelden.
 

The Outdoors is Yours
Met de aangescherpte positionering willen de 'Bergers' volgens het merk zelf hun gebruikers nog meer zelfvertrouwen geven. Henk van den Berg, die het bedrijf als vijftienjarige boerenzoon begon, licht toe: 'De lucht is van jou. Je kunt hem aanraken maar je moet wel durven springen. Ons doel is dat kids zich ook buitenshuis vertrouwd voelen. Dat trotse stoere gevoel dat ik als kind had toen ik voor het eerst op vier wielen de straat uit reed, dat gevoel blijft ergens in je zitten. Net als het gevoel van je eerste flip op de trampoline. Je draagt het je hele leven met je mee.' Na een korte stilte besluit hij vastberaden: 'ja, je vrij voelen en vol zelfvertrouwen naar de wereld kijken. Dat gun ik iedereen!'
 
Omdat het kan
'Het was hoog tijd om het bedrijf klaar te stomen voor verdere expansie. Het gaat goed met het Nederlandse bedrijf, dat  momenteel een tweede magazijn bouwt om aan de grote vraag te blijven voldoen. 's Werelds grootste skelter en trampoline leverancier is altijd erg bescheiden geweest. Het product zèlf moest de Berg verkopen, niet een verkoper', memoreert merkstrateeg Jasmijn Rijcken (foto boven), die namens Rijcken&Co betrokken was bij het herpositionering.  'Echter, er waren onder de motorkap altijd al ambities om meer interactief met de eindgebruiker in contact te staan. Om niet alleen te doen wat hóórt maar ook wat kàn. Om te inspireren en om het trotse rauw-dauw gevoel naar een hoger niveau te tillen. Dus is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuwe strategie die alle ambities bij elkaar bindt.' Vanaf nu zal Berg het verscherpte merk wereldwijd uitrollen, belooft het bedrijf. 'Op vier wielen, met de neus in de wind en met de blik op de horizon.'
 

Twee wielen waren niet genoeg
Berg is opgericht in 1985 door de jonge Henk van den Berg. De lange landweg naast zijn boerderij trok aan hem. Hij wilde rijden. Rijden zoals de volwassenen rijden: op vierwielen. 'Inmiddels ervaren miljoenen kinderen - en laten we wel wezen,  ook ouders - hoe een Berg rijdt of springt en is het bedrijf uitgegroeid tot één van grootste outdoormerken ter wereld, met verkooppunten in 85 landen. 'Bergers zijn geen praters. Bergers zijn jumpers, rijders en bovenal: Bergers zijn bouwers. Er zit een "Berg" in iedereen. Dat hebben ze deze dagen maar weer bewezen', aldus Rijcken.
(PvWK)Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken