Ajax contracteert eSports-kampioen Koen Weijland

Ajax contracteert eSports-kampioen Koen Weijland
 • Sponsoring
 • 22 sep 2016 @ 11:25
 • 19305 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • EndorsementOnline gamingVoetbalSport

Ajax stapt nog steviger in eSports. De Amsterdamse voetbalclub heeft de 23-jarige FIFA-speler Koen Weijland gecontracteerd en is daarmee de eerste Nederlandse club die officieel een eSporter aan zich bindt. De vijfvoudig Nederlands kampioen en nummer één van de wereld in 2010, 2011 en 2015 speelt dit seizoen onder de vlag van Ajax op verschillende nationale en internationale FIFA-toernooien. Daarbij heeft Koen officieel rugnummer 39 toegewezen gekregen.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Ajax in samenwerking met EA Sports de FIFA 17 Xperience op de Kalverstraat in Amsterdam opent. Veel jonge Ajax-supporters zijn fanatieke FIFA-spelers en met deze initiatieven wil Ajax deze groep nog beter aan zich binden.

Directeur Edwin van der Sar: 'Koen is meervoudig FIFA-kampioen, inspireert de jeugd, heeft een persoonlijkheid die past bij onze club en is een groot Ajax-fan. Genoeg redenen om blij te zijn met onze samenwerking. Daarnaast zijn we als club altijd op zoek naar nieuwe wegen om onze jonge fans nog beter aan ons te binden. En daar sluit dit initiatief goed op aan. Mede omdat we Koen niet alleen steunen tijdens grote toernooien, maar ook samen met hem activiteiten voor onze fans gaan organiseren. Daarbij vinden wij het belangrijk om zowel het digitale speelplezier te vergroten, als de jeugd te stimuleren om zelf te gaan voetballen. Die twee werelden kunnen prima samengaan en elkaar zelfs aanvullen.'

‘Droom wordt werkelijkheid’

'Vandaag wordt voor mij een droom werkelijkheid', reageert Koen Weijland. 'Ik ben mijn hele leven al Ajacied en ben nu heel trots dat ik het mooie rood en wit mag gaan vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. Het verhaal van Ajax spreekt mij erg aan. Net zoals ik willen ze verschillende activiteiten gaan organiseren voor de jeugd en een koppeling maken naar het fysieke voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat ik als YouTuber en eSporter, net als de Ajax-spelers, als inspiratiebron kan werken.'

Donderdagmiddag is Koen samen met een aantal Ajax-spelers aanwezig bij de opening van de FIFA Xperience. Daar gaan zij samen met twee jonge fans het nieuwe FIFA 17 spelen.  

Koen Weijland, de eerste eSporter met een voetbalcontract in Nederland. 

Exclusief FIFA 17 Event  

Daarnaast organiseert Ajax samen met EA Sports volgende week woensdag 28 september een FIFA 17-event voor jonge Ajax-fans. Dit event bestaat uit twee delen: een voetbaltoernooi op een Amsterdams pleintje of veld en een FIFA-toernooi in de FIFA Xperience. Daar krijgt men de unieke mogelijkheid om FIFA 17 te spelen een dag voor de officiële release. Ajax-fans kunnen zich in teams van drie personen opgeven in verschillende leeftijdscategorieën en zo kans maken op deelname. De uiteindelijke winnaars mogen als VIP naar Ajax-Standard Luik. 

Lees ook de artikelen over de eSports-acties van Ajax bij NOS en Het ParoolRedactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken