Toyota verduurzaamt vervoer Tokyo 2020

Toyota verduurzaamt vervoer Tokyo 2020
 • Sponsoring
 • 23 aug 2019 @ 10:46
 • 13563 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • MVOPartnershipOlympische SpelenInnovatie

Toyota, partner van de Olympische en Paralympische Spelen, levert een reeks elektrische voertuigen voor Tokyo 2020. Met het elektrische aanbod wil het automerk de laagste Olympische emissiewaarden ooit realiseren en de Spelen minder belastend maken voor het milieu.

Toyota verzorgt in totaal ongeveer 3.700 voertuigen voor Tokyo 2020. De overgrote meerderheid, zo’n 90 procent, van het officiële wagenpark wordt elektrisch. Onder elektrische voertuigen vallen Hybrid Electric Vehicles (HEV), Fuel Cell Electric Vehicles (FCEV), zoals de waterstofauto Toyota Mirai, Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV), de Prius Plug-in Hybrid en Battery Electric Vehicles (BEV), waaronder de ‘APM’ (Accessible People Mover) en de e-Palette en Toyota Concept-i.

Dit brede aanbod zorgt voor een grote diversiteit aan mobiliteitsoplossingen tijdens Tokyo 2020. Van de elektrische voertuigen die Toyota levert, zijn er ongeveer 500 FCEV’s en 850 BEV’s – dat is het grootste aantal van een wagenpark op de Olympische en Paralympische Spelen ooit.

Laagste emissieniveau

Van de ongeveer 3.700 mobiliteitsproducten en voertuigen voor Tokyo 2020 zullen 2.700 voertuigen onderdeel zijn van de officiële vloot die het transport tussen officiële locaties verzorgt gedurende de Olympische Spelen. Dit zijn reguliere productiemodellen, zoals de Toyota Mirai. Eerste berekeningen wijzen erop dat de CO2-uitstoot van dit deel van het wagenpark gemiddeld minder dan 80 g/km bedraagt. Dat is minder dan de helft dan gebruikelijk is bij wagenparken met een vergelijkbaar aantal modellen op benzine of diesel. In combinatie met de andere mobiliteitsoplossingen wordt dit waarschijnlijk nog minder.

Om botsingen te helpen voorkomen en eventuele schade of letsel zoveel mogelijk te beperken, zijn alle productiemodellen voor het vervoer van personeel voorzien van de preventieve actieve veiligheidstechnologieën. Ook zijn bijna al deze voertuigen uitgerust met de Smart Stop Technology (SST) van Toyota, die automatisch remt bij onbedoeld intrappen van het gaspedaal.

Waterstofbus

Behalve het officiële wagenpark verzorgt Toyota voor de Zomerspelen ook andere voertuigen, zoals de waterstofbus Sora en assistentievoertuigen om passagiers in hun stoelen te tillen of rolstoelpassagiers via een oprijplaat door de achterdeur naar binnen te laten rijden. Maar bijvoorbeeld ook vorkheftrucks op waterstof, gemaakt en verkocht door Toyota Industries Corporation.

De drie pijlers die Toyota voor Tokyo 2020 heeft opgesteld zijn:

 1. Mobility for All: iedereen de vrijheid geven om te kunnen bewegen,
 2. Duurzaamheid: focus op gebruik van waterstof (milieu/veiligheid),
 3. Transport: Spelen ondersteunen met Toyota Production System (TPS).

Met deze drie pijlers biedt Toyota mobiliteitsoplossingen die verder gaan dan alleen het leveren van voertuigen.

Daarnaast helpt Toyota met robots bij de uitvoering van het evenement en worden unieke ervaringen geboden die uitstijgen boven de standaard mobiliteit tijdens de spelen. Ondertussen blijft het automerk zich inzetten voor ‘Mobility for All’ en maakt het van Tokyo 2020 een onvergetelijk evenement met diverse mobiliteitsoplossingen.

Elektrische stepjes

Ook elektrische stepjes behoren tot het mobiliteitsplan. Toyota levert ongeveer 300 voertuigen van het staande type, de zogenoemde Battery Electric Vehicles (BEV's), die kunnen worden gebruikt door bewakers en medisch personeel rond en in de locaties van Tokyo 2020, zoals het Olympisch Stadion en het Ariake Tennis Park. Ook verkent Toyota de mogelijkheid om het zittende type en de rolstoel-uitvoering in te zetten voor mensen in rolstoelen en minder mobiele personen.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken