Unicef steunt jongeren-organisaties

Unicef steunt jongeren-organisaties
 • Sponsoring
 • 31 okt 2019 @ 11:09
 • 13239 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • FondsenwervingMaatschappij

Unicef reikt op 5 november de Paul van Vliet Award uit in de Efteling. Na een spannende competitie tussen 45 jongeren-organisaties zijn er vijf genomineerd.

De Paul van Vliet Award gaat dit jaar uit naar een jongerenorganisatie die de prijs het beste kan inzetten en daarmee bijdraagt aan kinderrechten en de ontwikkeling van jongeren in Nederland. De winnaar ontvangt 10.000 euro en een kunstwerk. 

De vijf genomineerde organisaties zijn: WALHALLAb, Tejo, Elance Academy, JOZ en YiP Youthlab. Tijdens de finale volgende week strijden deze organisaties voor de felbegeerde Paul van Vliet Award door middel van een pitch waarin ze toelichten hoe zij 10.000 euro (beschikbaar gesteld door de Efteling) in een jaar tijd besteden aan een doel of project.

De jury bestaat naast Paul van Vliet uit Olaf Vugts (De Efteling), Suzanne Laszlo (directeur Unicef) en Ton Liefaard (hoogleraar kinderrechten) in de jury. In de jury zijn ook jongeren vertegenwoordigd met afgevaardigden van het Unicef Jongerenpanel.

Wie zijn de genomineerden?

Elance Academy biedt verschillende programma’s aan voor (kwetsbare) meiden en jonge vrouwen in de leeftijd van 10 tot en met 32 jaar in diverse regio’s in de Randstad. Op maat gemaakt en passend bij de diverse levensfasen.

TEJO, Therapeuten voor Jongeren, is een onafhankelijk burgerinitiatief van vrijwillige, deskundige hulpverleners, dat de rechten van jongeren hoog in het vaandel draagt. TEJO biedt laagdrempelige hulp. Het eerste TEJO-huis is geopend voor Zeeuwse jongeren in Goes.

Jongerenwerk Op Zuid (JOZ) biedt ambulant jongerenwerk in Rotterdam. Rolmodellen worden dankzij een actie- en leerprogramma ingezet dat gericht is op ontmoeting, ontwikkeling, ontplooiing, opvoeding en signalering om het leefklimaat in kwetsbare wijken te versterken.

YiP (Young in Prison) is een internationale NGO die de forensische jeugdhulp wil verbeteren. Jongeren in Nederland kunnen deelnemen aan creatieve en sportieve programma’s, dankzij de inzet van professionals, voor persoonlijke ontwikkeling tijdens hun verblijf in de jeugdinstelling en erna. 

WALHALLAb is een leer- en werkplaats waar jongeren van diverse achtergronden met elkaar leren omgaan en elkaars krachten versterken. Er zijn vestigingen in Groningen, Arnhem en meer in oprichting. 

Jongeren weerbaar maken

De award is bedacht door Unicef-ambassadeur Paul van Vliet naar aanleiding van zijn 20-jarig jubileum als ambassadeur. Samen met de Efteling is de prijs voor het eerst in 2013 in het leven geroepen. De Award wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt en gaat naar een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van jongeren.

Unicef wil dat alle jongeren zichzelf ontplooien en al hun talenten benutten. Jongeren moeten hun rechten kennen, mentaal weerbaar zijn en voorbereid op de arbeidsmarkt. Om deze droom te realiseren ondersteunt ze met de Paul van Vliet Award jongerenorganisaties in Nederland. 

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken