[podcast] Crunch #11: Too Good To Go vecht voedselverspilling aan
- Food-en-retail
- 9 mei 2019 @ 11:52
- Link
-
Redactie Food en Retail
Redactie
MarketingTribune - MVOFoodMarketing
- 9 mei 2019 @ 11:52
- Redactie Food en Retail
Hier is de nieuwe Crunch! Met vandaag Joost Rietveld, oprichter van de Nederlandse vestiging van Too Good to Go. Hij zegde zijn baan bij Nestlé op om te gaan werken voor deze start-up met sociale missie.
In de podcast-serie Crunch interviewt journalist Marcus Polman movers & shakers uit de wereld van food en marketing.
Ruim 1 jaar geleden begon Joost Rietveld in Nederland met Too Good To Go, een app voor consumenten, bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan.
Voor weinig geld bestel je eten dat anders zou worden weggegooid bij supermarkt, restaurant of hotel. Inmiddels heeft hij met zijn app 450.000 maaltijden ‘gered’ van de afvalbak, zoals de app-makers het noemen.
Je hoort in deze uitzending:
* Wat de impact is van Too Good to Go om voedselverspilling tegen te gaan.
* Op welke manier de oprichters, in twee jaar tijd, een internationale community wisten te creëren, met ruim 9 miljoen actieve gebruikers – zonder 1 euro te investeren in advertising
* En: waarom het voor Nederlandse foodretailers en foodservice-bedrijven interessant kan zijn om met deze social enterprise samen te werken?
Crunch is een co-productie van foodjournalist Marcus Polman in samenwerking met MarketingTribune en Het PR Bureau.
(PvWK)
Beluister de podcast via Soundcloud hier onderop!
EERDERE UITZENDINGEN
[podcast] Crunch #1 - Fish Tales
[podcast] Crunch #2 - De Hippe Vegetariër
[podcast] Cruch #3 - Hiske Versprille en culi-recensies
[podcast] Cruch #4 - W-Hotel over hotels in 020
[podcast] Crunch #5 - Foodstart ups hebben de toekomst
[podcast] Crunch #6 - bestseller-chef Yotam Ottolengi
[podcast] Crunch #7 - Foodretail meets Foodservice
[podcast] Crunch#8 - Harald Lek over Marqt en foodtrends
[podcast] Crunch#9 - Mister Kitchen en AH
[podcast] Crunch#10 - Bright Kitchen over succes dark kitchens
-
Redactie Food en Retail
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: Redactie
- Website:http://www.marketingtribune.nl/food-en-retail/
- Profiel »
- Nestlé
- vestiging
- Crunch
- oprichter
- baan
- podcast
- MarketingTribune
- Too Good to Go
- Fish Tales
- foodretail. foodservice
- marketing
- AH
- Nederland
- foodjournalist
- Het PR Bureau
- Marcus Polman
- De Hippe Vegetariër
- Joost Rietveld
- Marqt
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- 'Actionkiller' Die Grenze opent in Amsterdam
- [retailmedia] MediaMarkt ingezet als non-endemic showroomals...
- Lidl lanceert Let’s Grow: nieuw platform geeft vrouwelijke...
- AAlcoholvrij speciaalbier groeit door - 'grensshoppen' zet...
- Fritz-kola start bewustwordingscampagne tegen overconsumptie
- Lynn Trum (Nederlandse Loterij): 'Sterke merken durven keuzes...
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Albert Heijn gunt iedereen wat extra... 06-12-2025
- Limited Heineken-fles bij start... 04-12-2025
- [onderzoek] In groeimarkt on-the-go... 04-12-2025
- [onderzoek] Kerst 2025: wat... 03-12-2025
- Fritz-kola start... 01-12-2025
- 'Actionkiller' Die Grenze opent in... 01-12-2025
MarketingTribune Events
De nieuwste selectie whitepapers
- Commerce media: van klikken naar connecties
- From Insights to Impact: AI Strategies for the Modern Contact Centre
- AI SEO: hoe word je gevonden als je klanten ChatGPT gebruiken in plaats van alleen Google?
- Wil je je magazijn slimmer organiseren en klaarstomen voor groei, maar weet je niet waar je moet beginnen?
- The State of AI in Customer Experience 2025




