Allard Pierson prolongeert Foodie Festival
- Food-en-retail
- 23 okt 2019 @ 08:36
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodEducatie
- 23 okt 2019 @ 08:36
- Peter van Woensel Kooy
In het Allard Pierson museum aan het Rokin worden de collecties van de Universiteit van Amsterdam gedeeld. Binnenkort organiseert het museum het Amsterdam Symposium on the History of Food met aansluitend Foodie Festival.
'Op het Foodie Festival hoor je alles over de laatste ontwikkelingen in de wereld van kookboeken, en maak je kennis met het heden en verleden van onze eetcultuur. Niemand minder dan Claudia Roden, de grande dame onder de kookboekenschrijvers, is er dit jaar bij. Haar boek De Joodse keuken komt dit najaar opnieuw uit, en ze vertelt op het Foodie Festival over de Joodse eetcultuur van Amsterdam', stelt het Allard Pierson uitnodigend over het festival dat op 16 november 2019 opnieuw plaatsvindt. Maar met een compleet nieuwe programmering. Foodmarketeers en andere belangstellenden kunnen hier hun vakkennis en historische kennis uitbreiden en aanscherpen op een leuke manier, daarnaast valt ook veel te proeven en zijn er masterclasses waarmee u uw collega straks moeiteloos aftroeft.
Foodbloggers voor het voetlicht
Over de eetcultuur van nu vertelt foodblogger van het jaar Mooncake (Jonneke de Zeeuw), zij kent alle adresjes in Nederland en ver daarbuiten. Danny Jansen van 24Kitchen heeft een kleine tentoonstelling gemaakt met de rijke collectie historische kookboeken van het Allard Pierson en geeft rondleidingen. Je kunt ook aansluiten bij de rondleiding die Cees Holtkamp geeft in Patisserie Holtkamp, die dit jaar 50 jaar bestaat! Daarnaast zijn er natuurlijk ook proeverijen en kun je je boekenkast weer aanvullen met kookboeken uit de Pop-up Kookboekhandel. En nog veel meer!
Interviewsessies
Jonah Freud houdt verschillende interviewsessies met allerlei verschillende thema’s: bakken, Indonesisch, Surinaams, Marokkaans en Syrisch. Samen met Alain Caron interviewt ze Alain Passard, de winnaar van de Johannes van Damprijs. Passard is eigenaar van het legendarische Parijse restaurant L’Arpège, en werd bij het grote publiek bekend door de Netflix serie Chef’s Table. Klik hier voor meer info en voor kaarten. De Noord Zuid lijn stopt comfortabel voor de deur.
(PvWK)
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- food
- De L'Europe
- Claudia Roden
- Johannes van Dam
- Rokin
- Freud
- kennis
- Amsterdam
- marketing
- collecties
- Universiteit van Amsterdam
- eetcultuur
- Mooncake
- Netflix
- expo
- museum
- Allard Pierson
- masterclass
- Holtkamp
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- 'Actionkiller' Die Grenze opent in Amsterdam
- Albert Heijn gunt iedereen wat extra kersteer kerst
- Limited Heineken-fles bij start feestmaand
- [onderzoek] In groeimarkt on-the-go food wint gemak van...
- Nieuwe wintertraditie bij McDonalds: de oliebol
- Fritz-kola start bewustwordingscampagne tegen overconsumptie
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- CBL: Versterken voedselvoorziening... 12-12-2025
- Bas Dijkstra (Lazy): 'Ik hou van... 09-12-2025
- Nieuwe wintertraditie bij McDonalds:... 08-12-2025
- Albert Heijn gunt iedereen wat extra... 06-12-2025
- Limited Heineken-fles bij start... 04-12-2025
- [onderzoek] In groeimarkt on-the-go... 04-12-2025
MarketingTribune Events
De nieuwste selectie whitepapers
- Commerce media: van klikken naar connecties
- From Insights to Impact: AI Strategies for the Modern Contact Centre
- AI SEO: hoe word je gevonden als je klanten ChatGPT gebruiken in plaats van alleen Google?
- Wil je je magazijn slimmer organiseren en klaarstomen voor groei, maar weet je niet waar je moet beginnen?
- The State of AI in Customer Experience 2025




