Shoppers beleven kerstervaring via AR op digitale schermen

Shoppers beleven kerstervaring via AR op digitale schermen
  • Food-en-retail
  • 23 dec 2019 @ 08:35
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodMarketing

Door middel van een AR-experience op de digitale schermen in het winkelcentrum van Stadshart Amstelveen, kon het winkelend publiek persoonlijke kerstkaarten maken en vervolgens versturen.

Stadshart Amstelveen is ook dit jaar weer omgetoverd tot een werkelijk ‘Winter Village’ vol kerstactiviteiten. Om bij dit warme kerstgevoel aan te sluiten heeft Studio05 een AR-experience ontwikkeld voor op de digitale schermen van Exterion Media, die in het winkelcentrum staan.

AR, oftewel Augmented Reality, is een live, direct beeld van de werkelijke omgeving waaraan meerdere elementen worden toegevoegd middels sensordata. Door middel van deze innovatieve techniek kunnen bezoekers op de foto met de vrolijke digitale sneeuwman, die de bewegingen van bezoekers imiteert. De foto kan men vervolgens via een QR code opslaan en versturen als digitale kerstkaart.

De AR-experience zorgde voor veel plezier en rumoer bij jong en oud en maakte het een activatie met veel interactie. Kijk hieronder naar de video voor een impressie.
(PvWK)

Over Studio05
'Studio05 is een creatieve productie studio, die zich richt op het bedenken en uitvoeren van interactieve merkervaringen, waarbij ze samenwerken met (inter)nationale merken en bureaus zoals VGZ, ABN Amro, Monster Energy en Tommy Hilfiger.'
(bron: Studio05)


Over Exterion Media
'Exterion Media Nederland (onderdeel van Global) is marktleider binnen de (Digital) Out-of-Home branche en biedt adverteerders de mogelijkheid om te adverteren op straat, in winkelcentra en op tankstations. Met een landelijk digitaal netwerk, sluit Exterion Media aan bij de behoeften van de adverteerders om op exacte tijden én locaties de doelgroep te bereiken. Door exclusieve concessies als haar winkelcentranetwerk kunnen adverteerders op de meest uiteenlopende locaties de massa of juist heel gericht waardevolle doelgroepen bereiken.'

(bron: EM)



Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken