Toyota maakt video-portret Esther Vergeer

Toyota maakt video-portret Esther Vergeer
  • Sponsoring
  • 10 apr 2019 @ 10:09
  • Link
  • Jeroen Mirck
    Jeroen Mirck

    Redacteur
    MarketingTribune
  • VideoStorytellingOlympische SpelenCampagnes

Esther Vergeer strijdt voor gelijkwaardigheid in de sportwereld. De Paralympische tenniskampioen is nu chef de mission van TeamNL. Zij komt aan het woord in een video-portret van sponsor Toyota.

Als meisje van acht belandde Esther Vergeer in een rolstoel. Door sport leerde ze met haar beperking omgaan. Het gaf haar meer strijdlust en zelfvertrouwen. Jarenlang was ze de beste rolstoeltennisster van de wereld. Via de Esther Vergeer Foundation maakt ze sporten mogelijk voor kinderen waarbij dat onmogelijk lijkt vanwege een lichamelijke beperking. Nu is ze chef de mission van Paralympic TeamNL en streeft zij naar gelijkwaardigheid in de sportwereld.

Ambassadeur van Toyota

Esther is ambassadeur van Toyota, official partner van zowel de Paralympische als Olympische Spelen en mobility partner van TeamNL. Vanuit het motto 'Ever better mobility for all', is Toyota een partnership met zowel de Paralympische als de Olympische spelen aangegaan. In een inspirerend en indrukwekkend close-up video-portret vertelt ze hoe zij telkens weer de strijd aangaat om het onmogelijke mogelijk te maken. In tennis, met kinderen en nu richting Tokyo 2020.

'Toen ik jong was, waren paralympische topsporters nauwelijks bekend', vertelt Vergeer. 'Ze kwamen nooit op televisie. Ik had toen graag helden gehad in wie ik mij kon herkennen. Als chef de mission zie ik het als mijn taak onze paralympische helden het podium te geven dat ze verdienen en alle (individuele) sporters tot een hecht team te smeden.'

Geïntegreerd TeamNL

Vergeer wil dat de Olympische én Paralympische ploeg 'samen één TeamNL' is. 'Excelleren op het allerhoogste niveau, zonder onderscheid in sport, sporters en discipline. We hebben al enorme stappen gemaakt, maar het liefst zie ik gelijkwaardigheid doorgevoerd tot in elk haarvat van de sportwereld. Bijvoorbeeld doordat steeds meer sportevenementen geïntegreerd plaatsvinden, dus valide en gehandicaptensport tegelijkertijd.'

Nicole Groeneveld, campagnemanager van Toyota: 'Sport kan ons uitdagen, inspireren en verenigen. Als official partner van de Olympische en Paralympische Spelen, delen wij de visie om mensen aan te moedigen door te gaan - voorbij de finish, voorbij het onmogelijke. Onze ambassadeurs hebben ieder alles op alles gezet om hun dromen te verwezenlijken. Doorzettingsvermogen en support van naasten zorgen ervoor dat zij telkens weer op hun doel af blijven gaan. Met de ‘Start Your Impossible’-films brengen wij een ode aan onze Nederlandse sporthelden, laten wij jong en oud zien dat niets onmogelijk is en hopen wij mensen te inspireren.'

Eerder werden al vergelijkbare films gemaakt met onder meer Ireen Wüst. Ook in andere landen worden lokale sporthelden geëerd.



Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken