Upway introduceert dekking voor Fatbikes en E-bikes

Upway introduceert dekking voor Fatbikes en E-bikes
 • Algemeen
 • 18 sep 2023 @ 10:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • TrendsMarketing

Nu prominente verzekeraars als Univé, ANWB en Kingpolis hun dekking voor fatbikes en een bepaald type elektrische bakfietsen staken, ontstaat een toenemende vraag naar bruikbare alternatieven. Een goede reden stelt Upway, online platform voor refurbished elektrische fietsen, om samen met verzekeringspartner Evy in actie te komen.

Gezamenlijk introduceren zij twee nieuwe, exclusieve verzekeringsopties die zij bij aankoop van een fatbike of e-bike via Upway beschikbaar stellen.

Populaire fietsen
Fatbikes en e-bikes zijn populaire fietsen, die daaromt soms wat vaker de aandacht kunnen trekken van ongewenste belangstellenden. Sommige verzekeraars geven aan voorzichtiger te zijn geworden vanwege de grotere vraag naar deze fietsen. 'Vooral fatbikes, de snelle elektrische fietsen met brede banden, zijn erg in trek, mede omdat er geen helmplicht voor geldt. "Voornamelijk in Amsterdam is er een kans dat je met zo'n fiets meer risico loopt", zegt een woordvoerder van de ANWB. Voor wie overweegt een fatbike of e-bike aan te schaffen, is de aanpak van Upway en Evy sterk aanbevolen - je risico is gedekt', aldus de initiatoren.

Twee verzekeringsopties
Upway, expert in aankoop en verkoop van refurbished elektrische fietsen, zet zich in om de levensduur van e-bikes te verlengen. De missie is helder: Upway wil zoveel mogelijk fietsen zo lang mogelijk op de weg houden. Het bedrijf koopt gebruikte fietsen op, knapt ze op en verkoopt ze met garantie. Met ingang van dinsdag 12 september komt hier nog een extra pluspunt bij: vanwege het afhaken van verschillende verzekeraars, introduceert Upway in samenwerking met Evy twee nieuwe verzekeringsproducten:

 • Diefstalverzekering (1 jaar): Deze optie dekt diefstal van je fiets dag en nacht. Het gehele aankoopbedrag, inclusief aangeschafte accessoires, wordt vergoed.
 • Diefstal- en schadeverzekering (1 jaar): Naast diefstaldekking omvat deze verzekering ook bescherming tegen schade veroorzaakt door ongevallen of vandalisme.

De dekking
Wie via Upway een e-bike met verzekering aanschaft, hoeft niet bang te zijn dat er in geval van diefstal en/of schade een eigen risico in rekening wordt gebracht. Bij diefstal krijgt de gedupeerde eigenaar het volledige aankoopbedrag terugbetaald. Contracten worden nooit automatisch verlengd en het allerbelangrijkste: je dekking is wereldwijd - waar je ook bent, je Upway-fiets is altijd verzekerd.
(PvWK)

Over Upway, online platform voor refurbished elektrische fietsen
'Upway is een Franse start-up, opgericht in 2021 door Toussaint Wattine en Stéphane Ficaja. Sinds juni 2022 biedt dit bedrijf, dat actief is in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en België, nu ook op de Nederlandse markt refurbished e-bikes aan. Kopers die online, met een enkele klik, een betaalbare e-bike bestellen krijgen hun aanschaf direct thuisbezorgd: in perfecte staat en met 1 jaar garantie. Door gebruikte e-bikes te kopen, op te knappen en weer te verkopen doet Upway recht aan de missie die het bedrijf zich heeft gesteld: de toekomst van mobiliteit elektrisch, duurzaam en betaalbaar maken. Upway richt zich op de aan- en verkoop van gebruikte e-bikes. Het platform verkoopt gemiddeld 200 merken waaronder Gazelle, Cortina, Sparta, Cube, Batavus, Giant, Koga, Stella en Urban Arrow. Het aanbod op de website, Upway.nl, varieert van stadsfietsen en bakfietsen tot elektrische racefietsen. Vooraf zijn al deze producten op grondige wijze refurbished. Professionele monteurs controleren ze aan de hand van 20 onderhoudspunten en repareren of vervangen alle onderdelen waaraan iets mankeert. Juist hierom, omdat de renovatie in handen is van professionals, kan Upway een garantie bieden van 1 jaar. Na de opknapbeurt is alles wat er bij een elektrische fiets toe doet, frame, batterij, motor en elektronica, weer perfect in orde. Upway's refurbished e-bikes zijn 20 tot 60% goedkoper dan een nieuwe elektrische fiets. Zij zijn te koop vanaf 599,- euro en worden ook nog eens binnen 3 tot 5 werkdagen bij de koper thuis afgeleverd. Rijklaar!'

(bron: Coebergh)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken