Auping lanceert 'Het verhaal van 1,5 miljoen matrassen'

Auping lanceert 'Het verhaal van 1,5 miljoen matrassen'
 • Bureaus
 • 8 jun 2020 @ 09:12
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Campagnes

Vierhonderd afgedankte matrassen spelen een hoofdrol in de nieuwe bewustwordingscampagne van beddenfabrikant Auping.

Auping lanceert vandaag een opvallende campagne om bewustzijn te creëren rondom het enorme afvalprobleem dat ontstaat door afgedankte matrassen. Jaarlijks worden in Nederland 1,5 miljoen matrassen weggegooid. Veel van deze matrassen belanden uiteindelijk op de vuilstort of worden verbrand, wat grote gevolgen heeft voor het milieu. De campagne 'Het verhaal van 1,5 miljoen matrassen' maakt consumenten hiervan bewust en daagt hen uit om bij de aanschaf van een matras na te denken over de impact op het milieu. De campagne bestaat uit een online video, TV-commercial en een website, waar alles te vinden is over dit belangrijke thema.

Auping maakt campagne over afvalprobleem afgedankte matrassen

In de video, een stop-motion film, is het probleem - afgedankte matrassen - gebruikt als canvas voor het verhaal. Bijna vierhonderd oude matrassen zijn met de hand beschilderd met de speciale watergedragen lak die Auping ook gebruikt in de productie. Elk matras beeldt een fragment van de film uit en alle beelden achter elkaar afgespeeld vertellen het levensverhaal van een matras. De film schetst een herkenbaar beeld van momenten uit het leven van een gezin die zich afspelen in bed: de liefde vieren, kinderen die er getroost worden, een ontbijtje op bed dat zorgt voor een koffievlek op een matras. De boodschap: logisch dat een matras op een gegeven moment aan vervanging toe is, maar denk bij de keuze voor een nieuw matras ook aan het milieu.

Circulair matras Evolve

Auping is al langere tijd bezig met het probleem rondom matrassen. De bewustwordingscampagne is dan ook onderdeel van de duurzame visie van het bedrijf uit Deventer. Zo heeft Auping de ambitie om in 2030 volledig circulair te zijn. In mei dit jaar lanceerde Auping Evolve: het eerste circulaire matras ter wereld voor consumenten. Alle materialen in dit matras kunnen keer op keer opnieuw worden gebruikt voor een nieuw matras: hiermee wordt de kringloop gesloten. Met de campagne 'Het verhaal van 1,5 miljoen matrassen' laat Auping zien hoe groot het probleem is en hoopt Auping ook andere fabrikanten te stimuleren om circulaire matrassen te produceren.

Opdrachtgever: Koninklijke Auping

Concept: Buutvrij for life

Productie: Shop Around

Illustratie: Van Data

Animatie: Ka-ching

Muziek: Bart van der Elst

Fotografie: Twentyten

Making of: Nozem Films

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken