Qualifio onderdeel van Scandinavische QNTM-groep

Qualifio onderdeel van Scandinavische QNTM-groep
 • Bureaus
 • 11 mei 2023 @ 10:09
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

De QNTM-groep (QNTM) heeft een meerderheidsaandeel genomen in Qualifio SA (Qualifio), het Europese platform dat first- en zeroparty dataverzameling aanbiedt en focust op betrokkenheid en klantenbinding.

Deze overname komt na die van Raptor in 2021 en van Actito in 2022 en versterkt naar eigen zeggen het aanbod van QNTM in de MarTech-sector.

Voortaan kan QNTM dus ook gegevensverzameling aanbieden, iets dat sinds de inwerkingtreding van de GDPR-regelgeving en het naderende einde van de third party cookies van belang is. De overname van Qualifio versterkt ‘de ambitie van de groep om een Europees ecosysteem in de MarTech-sector te bouwen.’

Qualifio biedt twee extra SaaS-modules waarmee merken first- en zero-partygegevens kunnen verzamelen en rechtstreeks en duurzaam in contact kunnen treden met hun publiek. Het zijn Qualifio Engage, de module voor betrokkenheid en interactieve marketing en Qualifio Loyalty waarmee klanten kunnen worden behouden en voor hun loyaliteit en betrokkenheid kunnen worden beloond. Het 'verzamelen' van first- en zero-partygegevens is volgens Qualifio ‘tegenwoordig van strategisch belang voor alle bedrijven met een CRM- en klantenactiveringsstrategie.’ Qualifio wordt onder andere gebruikt door Nestlé, L’Oréal, Unilever, Daily Mail, LOSC, enz.

‘Het is de ambitie van QNTM om het belangrijkste technologische ecosysteem in de MarTech-sector te worden zodat marketingteams hun inkomsten kunnen verhogen.

Als leider op de Europese markt biedt Qualifio een meerwaarde aan de groep en krijgen we er een indrukwekkende klantenlijst en ambitieus team bij. Met Actito en Raptor kunnen we organisaties ondersteunen met een vollediger, modern en uiterst doeltreffend aanbod,’ aldus Eivind Roald, CEO van QNTM.

‘Al vanaf de eerste dag sprak de ambitie van QNTM om een robuuste Europese technologische groep te bouwen die excelleert in digitale marketing ons enorm aan. Bij hen worden opgenomen is een geweldige gelegenheid voor ons team om onze passie voor innovatie naar een hoger niveau te tillen,’ zegt Quentin Paquot, CEO van Qualifio.

Olivier Simonis heeft Qualifio opgericht om merken een innovatieve manier voor te stellen om aan marketing te doen: ‘We zijn blij dat we bij de QNTM-groep komen, niet alleen om de groei van Qualifio te versnellen maar ook om een nieuwe pagina in ons geschiedenisboek te schrijven. QNTM is een Europese, ambitieuze groep die onze waarden naleeft, waardoor het de ideale strategische partner is voor ons. Opgenomen worden in QNTM geeft ons meer financiële slagkracht en impact, met behoud van onze waarden, ons team en onze cultuur.’

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken