ANWB promoot Private Lease via game Gran Turismo 7

ANWB promoot Private Lease via game Gran Turismo 7
 • Bureaus
 • 17 mei 2024 @ 07:28
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

ANWB Private Lease is de digitale wereld van Gran Turismo 7 ingedoken met hun Private Lease-modellen. Gamers kunnen racen met acht modellen uit het Private Lease-aanbod van de ANWB.

Als onderdeel van de nieuwe ANWB Private Lease-campagne, “Standaard het meest complete private lease pakket”, is ervoor gekozen om naast de gebruikelijke media ook actief de doelgroep op te zoeken. De integratie van ANWB Private Lease in Gran Turismo 7 is een nieuwe stap in adverteren voor de ANWB, waarbij de potentie van digitale platforms (in dit geval gaming) wordt benut om een interactieve merkervaring te creëren.
Dit wordt mogelijk gemaakt door de custom design functie in de game, waarmee ANWB in samenwerking met reclamebureau Fitzroy 8 modellen (Tesla 3, Tesla S, BMW 2, BMW 3, Fiat 500, Golf, Polo en Mazda 3) die beschikbaar zijn voor lease heeft omgetoverd tot opvallende in-game 'advertenties' op wielen.

Samenwerking met de nummer 1 GT World Series
Voor de officiële aftrap nam e-racer Kaj de Bruin (Nr.1 Nederland, GT World Series) plaats achter het digitale stuur om voor het eerst met deze Private Lease modellen te racen. Hij deelde dit via zijn YouTube Livestream met de rest van de wereld. Ook zal Maxime MXM (E-racer, content creator, 250.000 followers) binnenkort te zien zijn in de ANWB Private Lease-modellen.

Regina Charité-Glasbergen, Campagne Marketeer ANWB: ‘We zijn van mening dat digitale platforms een geweldige manier zijn om interactieve merkervaringen te creëren. Door virtuele auto's om te zetten in rijdende advertenties, kunnen we een nieuwe generatie consumenten bereiken en aanspreken op een manier die zowel vermakelijk als informatief is. Trots ook op de samenwerkingen en de manier waarop wij deze actie hebben
kunnen opzetten.’

ANWB Private Lease cup
Op donderdag 30 mei lanceert ANWB i.s.m. Gamekings de ANWB Private Lease Cup.
In een avondvullende uitzending duiken Koos en Skate samen met bekende e-racers in de wereld van ANWB Private Lease. Martijn Schuijff, Directeur Acquisitie ANWB: ‘We zijn altijd op zoek naar nieuwe innovatieve manieren om de doelgroep te bereiken. De game-wereld heeft zich in de laatste jaren enorm ontwikkeld naar een plek waar veel mensen samenkomen. Dat maakt ze een serieuze partner in het uitrollen van je boodschap en een platform waar je als bedrijf zeker aanwezig wilt zijn.’

Marlon von Franquemont-Koster, Creative Director Fitzroy: ‘Naast de gebruikelijke kanalen om de nieuwe ANWB Private Lease campagne te lanceren, hebben we samen met de ANWB ook andere manieren ingezet om in contact te komen met de doelgroep. Van boeiende in-game ervaringen tot doelgerichte branded content, waarbij interactie en entertainment centraal staan. Het platform biedt mogelijkheden voor verdere ontwikkelingen en we kijken ernaar uit om dit samen met ANWB verder te verkennen.’
 

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken