Ruim 3 miljoen euro voor European Design Innovation Platform

Ruim 3 miljoen euro voor European Design Innovation Platform
  • Design
  • 24 dec 2013 @ 09:32
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • AccountabilityInnovatie

De Design Council, de Engelse non-profit organisatie die zich inzet voor design en de waarde ervan, zal een fonds van de Europese Commissie van 3,2 miljoen pond gaan beheren. Het fonds is bedoeld voor het opzetten van een Europees design platform: de European Design Innovation Platform (EDIP). Het platform moet designgedreven innovatie Europees promoten. De Council roept organisaties of netwerken actief op het gebied van innovatie door design op om contact te zoeken en bij te dragen.

Het EDIP wil het belang van designgedreven innovatie aantonen, laten zien hoe design efficiency van openbare diensten verbetert en hoe het Europese bedrijfsleven er van kan profiteren.

Partners
Met veertien partnerorganisaties uit Europa is het idee dat de Design Council ‘de kracht van design gaat delen binnen de Europese industrie’. Partenorganisaties zijn onder meer Nesta, het Estonian Design Centre, het Danish Design Centre en het Griekse KEPA Business and Cultural Development Centre.

Oproep
De Design Council roept andere organisaties en netwerken actief op het gebied van designinnovatie contact te zoeken en te overleggen over een bijdrage aan EDIP.

Website en eventprogramma
Er zal een website worden gelanceerd die kennis en expertise uit heel Europa moet samenbrengen. Design Council: ‘This will act as a one-stop-shop for anyone interested in finding out the latest tools and techniques for applying design and making connections.’

Ook zal een eventprogramma worden opgezet voor Europese zakenmensen, managers uit de publieke sector en beleidsmakers. Het programma richt zich op het laten groeien van het besef dat design een belangrijke rol speelt in innovatie en groei.

Meer innovatie en banen
De hoop is dat EDIP in een periode van drie jaar bijdraagt aan de groei van innovatie en banen in heel Europa. John Mathers, Design Council chief executive: ‘We’re delighted that we have the opportunity to champion leading-edge design across Europe and to unify the industry and best practice. This is just the kind of EU-wide resource that is required to increase the use of design to stimulate innovation and growth in both the private and public sectors. We would love to hear from anyone who thinks they could help.’

EDIP
EDIP is onderdeel van het Europese actieplan voor designgedreven innovatie. Impact en effectiviteit van design wordt hier aangetoond.

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken