The Ocean Cleanup door GRRR genomineerd voor Webby

The Ocean Cleanup door GRRR genomineerd voor Webby
  • Design
  • 29 apr 2020 @ 08:38
  • Link
  • Nanny Kuilboer
    Nanny Kuilboer

    Redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • WebsiteDigital designDesignawards

GRRR is met The Ocean Cleanup genomineerd voor een Webby in de categorie Green Websites. De concurrenten in deze categorie zijn onder meer Nasa en Save Whales.

De jaarlijkse Webby Awards worden dit keer voor de 24e keer uitgereikt. De door het Amsterdamse creatieve bureau GRRR ontwikkelde website gaat de strijd aan met vier andere genomineerden, waaronder de websites van Nasa en Save Whales.

Er kan nu gestemd worden

De website van The Ocean Cleanup is genomineerd uit in totaal 13.000 inzendingen en maakt zowel kans op de juryprijs als op de publieksprijs, waar nu door webliefhebbers van over de hele wereld op gestemd wordt. Tot 8 mei kan er gestemd worden voor de publieksprijzen. Op 19 mei 2020 worden de prijzen via een digitale ceremonie uitgereikt.

Toespraak van 5 woorden

Winnaars krijgen de kans om een van de beroemde toespraken van 5 woorden van The Webby Awards te houden. Eerdere toespraken van vijf woorden zijn onder meer: Steve Wilhite's ‘It’s pronounced jif, not gif’ en Nasa’s ‘Houston we have a Webby’.
Rolf Coppens, creatief directeur GRRR: ‘De Webby's worden ook wel de Oscars van het internet genoemd. Wij zijn er enorm trots op dat we met GRRR op dit allerhoogste niveau meedoen om de prijzen.’

Patrick van Haperen, IADAS associate member en jurylid Webby Awards sinds 2016, maakt elk jaar een overzicht van alle Nederlandse genomineerde Webby-cases op meerwebbysvoor.nl . 'MediaMonks voert de lijst aan met 4 nominaties voor 4 verschillende projecten. Was de oogst in 2019 nog 20 nominaties is het met 17 nominaties dit jaar helaas niet meerwebbysvoor.nl . Stemmen kan vanaf nu tot 8 mei.

Over de Webby's
De Webby Awards, die door de International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS) worden uitgereikt, worden door The New York Times beschreven als ‘de hoogste onderscheiding van internet'. IADAS bestaat uit experts uit de internetindustrie, waaronder Instagram-medeoprichter Kevin Systrom, Mozilla-voorzitter Mitchell Baker, 23andMe-medeoprichter en CEO Anne Wojcicki, PBS-CEO Paula Kerger, Headspace-oprichter Andy Puddicombe, The dtx Company oprichter Tim Armstrong, News Not Noise Founder Jessica Yellin, R / GA US Chief Creative Officer Tiffany Rolfe, The Ringer Founder Bill Simmons en Target CMO Rick Gomez, Girls Who Code oprichter en CEO Reshma Saujani, en Pineapple Street Media Co- oprichter Jenna Weiss-Berman.

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken