Dyson opent eerste Dyson Demo Store in Amsterdam

Dyson opent eerste Dyson Demo Store in Amsterdam
 • Food-en-retail
 • 26 okt 2022 @ 10:31
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Virtual RealityWinkelenBranding

Vandaag opent de eerste Dyson Demo Store aan het Koningsplein in Amsterdam. Na de opening in juli van het regionale hoofdkantoor van Dyson in EMEA in Amsterdam, is dit een nieuwe stap in Dysons wereldwijde direct-to-consumer retail ambities.

De nieuwe Dyson Demo Store heeft een oppervlakte van meer dan 125m2 met Dysons volledige portfolio aan technologie, waardoor consumenten kunnen ontdekken, verkennen en beter begrijpen hoe Dyson-technologie werkt. De Dyson Demo Store richt zich op de technologie in de machines van Dyson, met demonstratiezones en interactieve displays die de ontwerpen aan het werk laten zien. Van de effectiviteit van Dyson-stofzuigers tot luchtkwaliteitdemonstraties die live luchtkwaliteitsgegevens tonen, tot Beauty Labs waar shoppers hun haar kunnen laten stylen met de nieuwste Dyson-technologie, bieden de Dyson Demo winkels consumenten naar eigen zeggen een ononderbroken en praktische ervaring aan: het ultieme 'try-before-you-buy'-retail.

'Dyson heeft meer dan 200 Dyson-winkels wereldwijd en onze eerste Dyson Demo Store in Amsterdam, naast het nieuwe regionale hoofdkantoor van Dyson, weerspiegelt onze aanhoudende sterke groei en ambities in heel Europa. Samen met onze Dyson online winkel en Dyson Demo VR-ervaring bieden onze winkels consumenten kansen om de Dyson-technologie te ontdekken via zowel de virtuele als de fysieke wereld', vertelt Roland Krueger, CEO van Dyson aan MarketingTribune.

Gezonde haarstyling - Dyson Beauty Lab
De nieuwe Dyson Demo Store heeft een speciale ruimte op de eerste verdieping voor in-house haarverzorging, uitgerust met drie stylingstations. Daar kunnen klanten een Dyson Stylist ontmoeten die advies en een persoonlijke stylingservice geeft met behulp van Dysons haarverzorgingstechnologie, gebaseerd op haartype en stylingbehoeften. Styling afspraken kunnen online geboekt worden via dyson.nl in Q1 2023 voor 40 euro per styling afspraak.

Exclusieve aanbiedingen van Dyson Direct
Wanneer consumenten rechtstreeks kopen vanuit Dyson, krijgen ze toegang tot exclusieve technologieën en limited edition-kleuren, zo belooft het merk. Producten die in de winkel zijn gekocht, hebben een proefperiode van 30 dagen en kunnen de volgende dag in huis worden geleverd. Vanaf 2023 kunnen shoppers het dezelfde dag nog laten bezorgen. In de personalisatiebar kunnen klanten ook gratis hun opbergdoos voor de Dyson Supersonic-föhn, Dyson Airwrap-multistyler en Dyson Corrale-stijltang laten personaliseren en tevens hun product laten inpakken via de cadeauverpakkingsservice. Consumenten kunnen ook op afspraak winkelen en persoonlijk advies krijgen van Dyson Experts en Stylisten.

Retail opnieuw uitvinden - op de Dyson-manier
De Dyson Demo Store creëert volgens het merk een nieuwe manier waarop mensen winkelen voor de nieuwste technologie. Door het ontwerp van Dyson Demo Stores herdefinieerde het de detailhandel en bied het een unieke ervaring voor consumenten en potentiële Dyson-bezitters.

De allereerste Dyson Demo Store van Europa werd in 2000 geopend in Parijs op de Rue de la Boétie. Met een esthetiek zoals in een beeldengalerij worden de Dyson producten op hoge sokkels tentoongesteld, waarbij Dyson experts de technologie demonstreren en adviseren over de nieuwste technologie.

Geen dozenzooi
'Sinds we consumenten de mogelijkheid gaven om rechtstreeks bij ons te kopen, focussen we op de uitleg van onze technologie, de innovatie en de oplossing van een echt probleem. Dit doen in een rommelige omgeving met gestapelde dozen of in het online equivalent zoals eindeloze pagina's met irrelevante en soms niet-originele producten strijden om aandacht, is gewoon verwarrend. We denken dat mensen snel de juiste informatie willen krijgen en deze willen horen van de mensen die dit het beste weten – degenen die de technologie daadwerkelijk hebben uitgevonden, ontwikkeld en geproduceerd', vultt James Dyson, oprichter en hoofdingenieur van Dyson aan.

De kloof tussen online en offline retail overbruggen
Nu de Covid-19-pandemie de veranderingen in de manier waarop mensen producten ervaren en kopen heeft versneld, stelt Dyson de klantervaring te hebben verbeterd door middel van virtuele en online instellingen. 'De lancering van Dyson Demo VR stelt klanten in staat om Dysons producten uit te proberen, te testen en te begrijpen in een meeslepende, virtuele, online omgeving. We hebben ook 1:1 videodemonstraties en telefoongesprekken geïntroduceerd met onze experts in-store, live technologie-evenementen op de websites van Dyson en virtuele rondleidingen door enkele van onze flagshipstores. Daarnaast hebben we een nieuwe MyDyson-app gelanceerd die praktische inhoud en nieuw nieuws levert aan Dyson-eigenaren, afgestemd op de producten die ze bezitten en hun persoonlijke behoeften (d.w.z. haartypes). De virtuele en online ervaringen vormen een aanvulling op de fysieke winkels van Dyson en brengen het gemak en de dynamiek van de virtuele wereld met het beste van de fysieke, offline wereld.'

De Dyson-retail is ook online te ervaren op Dyson.nl. En de winkel is dus nu open.
(PvWK)


Entreepartij


Het nieuwe hq in Amsterdam (artist impression). Boven: idem van de nieuwe DDS

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken