Knorr brengt halal assortiment onder de aandacht tijdens Ramadan Markt

Knorr brengt halal assortiment onder de aandacht tijdens Ramadan Markt
 • Food-en-retail
 • 29 feb 2024 @ 07:32
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Om het halal assortiment van Knorr onder de aandacht te brengen lanceert het merk, in samenwerking met influencerduo Healthy Sisters, een Ramadan Markt en een stedentour met de Healthy Sisters Ramadan Truck.

Voorafgaand aan de ramadan, die in maart begint, host Knorr samen met de Healthy Sisters en ondernemers uit de moslimgemeenschap op woensdag 6 maart de Ramadan Markt op het Noordplein in Rotterdam. Bezoekers kunnen op de markt inkopen doen voor de ramadan en proeven van de halalgerechten van de zussen, geserveerd vanuit hun Healthy Sisters Ramadan Truck. Deze truck zal in de drie daaropvolgende dagen doorreizen naar Den Haag, Eindhoven en Utrecht.

De Ramadan Markt is een plek waar iedereen welkom is en uitgenodigd wordt om samen te eten, tijd met elkaar door te brengen en te genieten van Arabische livemuziek. Het Nederlands-Marokkaanse influencerduo Rachida en Najima is op de markt aanwezig met de Healthy Sisters Ramadan Truck van waaruit zij gratis halalgerechten serveren. Verder zijn er op de markt verschillende lokale ondernemers uit de gemeenschap aanwezig met producten variërend van gebedskleding tot Eid-decoratie.

‘Met de Ramadan Markt en de Healthy Sisters Ramadan Truck willen we niet alleen ons halal assortiment onder de aandacht brengen, maar ook een gastvrije omgeving creëren waar mensen samen kunnen komen om te genieten van heerlijke gerechten, elkaars gezelschap en livemuziek. Voor ons draait het om verbinding – en tijdens de ramadan, waar eten een centrale rol speelt, is dat nog net iets specialer’, aldus Knorr.

‘Eten staat voor verbinden en tijdens de ramadan nog net iets meer. We kijken ernaar uit om de verschillende steden te bezoeken en daar mooie gesprekken aan te gaan onder het genot van heerlijke gerechten. We zijn zelf opgegroeid met de bouillonblokjes van Knorr; onze moeder gebruikte ze ook tijdens het bereiden van haar recepten. Ze nam ze destijds zelfs mee naar Nederland vanuit Marokko omdat halal bouillonblokjes daar al eerder in het assortiment waren’, aldus de Healthy Sisters.

Michiel van Zaane

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken