Sanoma breidt automated trading-platform Adapt uit naar mobiel

Sanoma breidt automated trading-platform Adapt uit naar mobiel
 • Online
 • 25 feb 2014 @ 11:05
 • Link
 • Redactie Online
  Redactie Online

  Redactie
  MarketingTribune
 • Online advertising

Sanoma lanceert de volgende stap op het gebied van mobiel en programmatic trading. Het huidige productaanbod van Adapt breidt zich nu uit naar de belangrijkste mobiele Sanoma-merken.

Met deze uitbreiding wordt het mogelijk om de doelgroep op meerdere devices en verschillende gebruiksmomenten te bereiken via het automated trading platform Adapt en kan de adverteerder nu cross-device inkopen.

De mobiele formaten zoals standard, double size en medium rectangle kunnen vanaf vandaag programmatic worden ingekocht als uitbreiding op desktopcampagnes op run-of-network Sanoma. Vooralsnog kunnen de formaten alleen worden ingekocht door directe klanten. Op korte termijn zullen de formaten ook beschikbaar worden voor de inkoop via Real Time Bidding en worden de mobiele formaten toegevoegd aan de programmatic proposities Adapt.channels en Adapt.sites. In de volgende fase wordt het mogelijk specifiek op mobiel in te kopen.

Marc Stubbé , cco Sanoma: ‘Automated trading is een belangrijke inkoopvorm voor de klanten van Sanoma en snelgroeiend. Adapt faciliteert een optimale match tussen aanbod en vraag, die steeds specifieker gesteld kan worden. We spelen met deze uitbreiding in op de razendsnelle ontwikkelingen en mogelijkheden van automated trading, net als de enorme groei van mobiel.’

Martijn Eindhoven, manager Yield & Advertising : ‘Met Adapt voor mobiel zijn een aantal belangrijke stappen genomen om programmatic op mobiel te ontsluiten voor onze partners. De oplossing legt een sterke basis voor de verdere doorontwikkeling dit jaar, rekening houdend met de verdere groei van mobiele consumptie. Voor Adapt.mobile wordt net zoals voor desktop gebruik gemaakt van de technologie van Improve Digital.’

Over Adapt
Adapt is het platform voor het geautomatiseerd inkopen van advertenties op het netwerk van Sanoma, bekend van onder meer Nu.nl, Startpagina.nl, Kieskeurig.nl, Autoweek.nl, SBS, KPN Vandaag en Scholieren.com. Door de verschillende productvormen is er voor elke adverteerder een geschikte manier van automated trading. Ook zonder de benodigde techniek is het mogelijk via Adapt in te kopen.

Tarieven

Product sheet

Redactie Online

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken