Eerste competities van start in eSports House

Eerste competities van start in eSports House
 • Sponsoring
 • 2 nov 2017 @ 11:49
 • 17555 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
 • TelevisieEvenementOnline gamingeSports

Het nieuwe eSports House in Rotterdam start vandaag met de eerste competitie en uitzendingen van Inside eSports uit het eigen programma: de Mijndomein Masters(CS:GO). Later deze maand volgt de Dutch Dota Championships (Dota 2) op 21 november en de Dutch College Premier League (League of Legends) op 22 november. Alle competities zijn live te volgen in het programma inside eSports op Fox Sports en Twitch.

De organisatie start de competities met elf partners. Naast Acer, Taco Bell en Axe die hun partnerships verlengen en uitbreiden zijn Mijndomein en Trust verbonden aan de Mijndomein Masters; Mijn domein als naamgevend sponsor en Trust heeft het prijzengeld van 7.000 euro beschikbaar gesteld.

De volgende leveranciers hebben zich aan eSports House 010 verbonden: Klupp Sportswear, Vertagear en VLS . En Speedseats heeft zich specifiek verbonden aan de Dutch College League. Vertagear  staat ook garant voor het prijzengeld van de Dutch Dota Championships. Als mediapartners zijn een samenwerking aangegaan met Fox sports, Twitch en Sportnieuws.nl.

Vliegende start

eSports House 010 heeft vanaf begin juli een vliegende start gemaakt in de oude Gaskoepels in Feijenoord Rotterdam door een aanzienlijke bijdrage vanuit Citylab 010 van de gemeente Rotterdam vanuit een initiatief van Nolan Noordzij.

Gesprekken met een aantal potentiële partners worden op dit moment nog gevoerd. De organisatie hoopt voor de start van de competities nog minimaal vijf partners aan eSports House 010 toe te kunnen voegen.

Naast de competities vinden er in het eSports House 010 ook Bootcamps plaats; Ecco Zulu en Trust Gaming hebben al van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Invitationals  en Locale tournooien met een game type en verdeeld over 4 speeldagen staan op het programma voor februari 2018 en verder. 

Doorgaan in winterstop

Vanuit eSports House 010 zal in de winterstop als pilot samen met Rotterdam Sport Support de Dutch E soccer League Rotterdam plaats vinden bij zes Rotterdamse clubs met FIFA 18.

eSports House 010 is een initiatief van Gamers First een E sport media Marketing bureau van Joost Roset en Wim Noordzij. Voor de communicatie rondom alle eSports house 010 activiteiten is een samenwerking aangegaan met Speco en TDE.

Doelstelling is om met alle stakeholders in eSports-land in de komende jaren eSports op een hoger en professioneel niveau te brengen waarbij samenwerking en cross-overs prioriteit hebben om het eSports-landschap in Nederland verder vorm te geven.


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken