Visit Wadden verloot een zeehond

Visit Wadden verloot een zeehond
 • Content
 • 5 dec 2023 @ 09:34
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Visit Wadden verloot in december een echte zeehond. Niet om als huisdier te houden of om op te eten, maar om aandacht te vragen voor duurzaam toerisme in het Waddengebied.

In deze landelijke actie krijgt het publiek de mogelijkheid om een zeehond te 'winnen'. De zeehond dient uiteraard niet als huisdier. De winnaar krijgt de kans om een opgevangen dier een naam te geven en te bezoeken in Zeehondencentrum Pieterburen. Wanneer de zeehond weer gezond en hersteld is, mag de winnaar mee om het dier weer vrij te laten in de Waddenzee.

Bas Wemmenhove, operationeel directeur Zeehondencentrum Pieterburen: ‘We vangen nu de eerste grijze zeehonden pups van het winterseizoen op in ons centrum. Een van de zaken die belangrijk is, is dat de zeehondenmoeders nu in alle rust hun pups kunnen baren en voeden. Daarvoor is gepaste afstand (minimaal 30 meter) noodzakelijk. Als we samen voor die rust zorgen en dat blijven uitdragen, dan kan iedereen op de juiste manier genieten van het gebied én haar bewoners.’

Duurzaam Toerisme
De actie gaat verder dan het winnen van een zeehond. Het is een oproep om het Waddengebied te ervaren als een duurzame bestemming. Er worden waardevolle tips gedeeld om de ecologische voetafdruk te verkleinen tijdens een bezoek aan dit enorme natuurgebied. Ook is er aandacht voor regeneratief toerisme: een nieuwe term in recreatie en toerisme.

Wendy Oude Veldhuis, projectleider Visit Wadden legt uit: ‘Dat we op de natuur moeten letten weten onze meeste bezoekers, maar toch blijft het goed om er continu de nadruk op te leggen. Je kunt als bezoeker namelijk veel betekenen voor dit gebied. Niet alleen duurzaam reizen is een optie, maar ook regeneratieve activiteiten zijn ontzettend leuk. Dit soort activiteiten hebben als doel dat je het Waddengebied mooier achterlaat dan hoe je het aantrof. Als bezoeker kun je bijvoorbeeld meehelpen met jutten, lekker lokaal eten of vleermuiskasten bouwen. Zo draag je écht bij aan een mooier natuurgebied en heb je zelf ook een superleuke dag.’

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken