Amsterdamse start up introduceert Lazy Vegan

Amsterdamse start up introduceert Lazy Vegan
 • Food-en-retail
 • 18 jul 2019 @ 09:01
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingFood

Steeds meer mensen willen minder vlees eten. Het is beter voor je gezondheid, voor het dierenwelzijn en veel beter voor onze planeet. Om hierop in te spelen, maakt start up Lazy Vegan voedzame maaltijden met groenten, aardappeltjes of rijst en een vleesvervanger, die in acht minuten in de koekenpan klaar zijn.

De meeste mensen gewoon druk, druk met werk, sport, hun sociale leven... En zo hoort het ook. En ze willen dus minder vlees. Om hierop in te spelen, maakt Lazy Vegan voedzame maaltijden die in acht minuten in de koekenpan klaar zijn. 'Je vindt de maaltijden in de diepvries, zodat de vitamines en voedingswaarden van de groenten vanaf het moment van oogsten tot en met het bereiden, maximaal behouden blijven', meldt co-founder Bas Dijkstra.

De Lazy Vegan maaltijden bevatten een vleesvervanger op basis van erwteneiwit, die qua structuur en smaak het meest op kip lijkt. De maaltijden zijn vegan, dus vrij van dierlijke producten zoals vlees, ei en melk. Ook zijn ze vrij van gluten en soya en ze bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten. 

Lazy Vegan, een Amsterdamse start-up, begon dit jaar in Engeland met een test bij Sainsbury’s. De maaltijden zijn er erg populair. De geur, de smaak en het gemak worden er zeer gewaardeerd door vegans, vegetariërs en ook door de groeiende groep flexitariërs, die steeds vaker een maaltijd zonder vlees willen.

'En dat sluit precies aan bij de missie van Lazy Vegan: Het makkelijker maken om minder vlees te eten, op een Lazy Friday, of een andere dag van de week. Smakelijk, zonder een statement te maken! Zo hoef je niet lang in de keuken te staan, kun je wel gezond eten en heb je alle tijd van de wereld om te doen wat jij leuk vindt', aldus Dijkstra.

In Engeland gaat Lazy Vegan, na de geslaagde test, verder uitbreiden. Naast de Mexican en Provençale maaltijden, is er nu ook een Tikka Masala maaltijd beschikbaar. Ook in Nederland zijn er grote plannen, meldt de start up. 'De maaltijden zijn al sinds april bij Marqt te koop en vanaf Augustus kan iedereen in Nederland ze online bestellen via jumbo.com. Ook zijn ze te koop bij 67 Jumbo winkels in de grote Nederlandse steden, voor een prijs van €3,99. ' 

Meer info staat op de website www.lazyvegan.com en op Instagram: @lazyveganfriday.
(PvWK)

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken