Indorock van Vanja van der Leeden wint Gouden Kookboek 2019

Indorock van Vanja van der Leeden wint Gouden Kookboek 2019
 • Food-en-retail
 • 12 nov 2019 @ 15:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodContentMarketing

Indorock (Nijgh Cuisine) van Vanja van der Leeden heeft Het Gouden Kookboek 2019 gewonnen, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Dit in het kader van de Kookboekenweek die plaatsvindt tot en met zondag 17 november 2019.

De vakjury heeft verschillende recepten uit alle genomineerde kookboeken bereid en aan de hand van hun bevindingen de winnaar bepaald. Juryvoorzitter Janny van der Heijden heeft de prijs – het kookboek uitgevoerd in ‘goud op snee’ – uitgereikt onder toeziend oog van vele kookboekenliefhebbers. De derde editie van de Avond van het Gouden Kookboek, het smakelijkste kookboekenfeest van het jaar, is de aftrap van de Kookboekenweek die plaatsvindt tot en met zondag 17 november 2019.

De vakjury over Het Gouden Kookboek 2019:
‘We kunnen er niet omheen. Indonesië is hot. Er is een heuse stroom aan kookboeken op gang gekomen die de gordel van smaragd belichten. Indorock is eigenwijs en eigentijds maar loopt tegelijkertijd over van liefde voor het land, de keuken, de cultuur en tradities. De recepten van Vanja van der Leeden rocken zoals de titel al doet vermoeden, maar dat doet het beeld ook. Remko Kraaijeveld heeft een prachtig beeldverslag gemaakt: rauw, puur. Nergens opgepoetst maar eerlijk. Kortom een boek om van te houden met liefdevolle recepten om te delen.’
(PvWK)

Lees hier het juryrapport (pdf)


Het Gouden Kookboek
'Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. De jury van Het Gouden Kookboek 2019 bestaat uit juryvoorzitter Janny van der Heijden (culinair publicist), Jonah Freud (de Kookboekhandel en Het Parool), Daan van der Valk (Boekhandel H. de Vries), Ronald Giphart (schrijver & culinair journalist) en Makkie Mulder (voormalig hoofdredacteur delicious.magazine). Op de Avond van het Gouden Kookboek, voorafgaand aan de Kookboekenweek, wordt de winnaar bekendgemaakt. Het Gouden Kookboek is dit jaar voor de derde keer uitgereikt, in 2018 won TLV (Nijgh Cuisine) van Jigal Krant.'
(bron: CPNB)

beeld boven: de genomineerde titels

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken