Indorock van Vanja van der Leeden wint Gouden Kookboek 2019
- Food-en-retail
- 12 nov 2019 @ 15:30
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodContentMarketing
- 12 nov 2019 @ 15:30
- Peter van Woensel Kooy
Indorock (Nijgh Cuisine) van Vanja van der Leeden heeft Het Gouden Kookboek 2019 gewonnen, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Dit in het kader van de Kookboekenweek die plaatsvindt tot en met zondag 17 november 2019.
De vakjury heeft verschillende recepten uit alle genomineerde kookboeken bereid en aan de hand van hun bevindingen de winnaar bepaald. Juryvoorzitter Janny van der Heijden heeft de prijs – het kookboek uitgevoerd in ‘goud op snee’ – uitgereikt onder toeziend oog van vele kookboekenliefhebbers. De derde editie van de Avond van het Gouden Kookboek, het smakelijkste kookboekenfeest van het jaar, is de aftrap van de Kookboekenweek die plaatsvindt tot en met zondag 17 november 2019.
De vakjury over Het Gouden Kookboek 2019:
‘We kunnen er niet omheen. Indonesië is hot. Er is een heuse stroom aan kookboeken op gang gekomen die de gordel van smaragd belichten. Indorock is eigenwijs en eigentijds maar loopt tegelijkertijd over van liefde voor het land, de keuken, de cultuur en tradities. De recepten van Vanja van der Leeden rocken zoals de titel al doet vermoeden, maar dat doet het beeld ook. Remko Kraaijeveld heeft een prachtig beeldverslag gemaakt: rauw, puur. Nergens opgepoetst maar eerlijk. Kortom een boek om van te houden met liefdevolle recepten om te delen.’
(PvWK)
Lees hier het juryrapport (pdf)
Het Gouden Kookboek
'Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. De jury van Het Gouden Kookboek 2019 bestaat uit juryvoorzitter Janny van der Heijden (culinair publicist), Jonah Freud (de Kookboekhandel en Het Parool), Daan van der Valk (Boekhandel H. de Vries), Ronald Giphart (schrijver & culinair journalist) en Makkie Mulder (voormalig hoofdredacteur delicious.magazine). Op de Avond van het Gouden Kookboek, voorafgaand aan de Kookboekenweek, wordt de winnaar bekendgemaakt. Het Gouden Kookboek is dit jaar voor de derde keer uitgereikt, in 2018 won TLV (Nijgh Cuisine) van Jigal Krant.'
(bron: CPNB)
beeld boven: de genomineerde titels
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- Indorock
- VOC
- culinair
- Ronald Giphart
- H. de Vries
- 2019
- beste
- rijsttafel
- Daan van der Valk
- eten
- Vanja van der Leeden
- Janny van der Heijden
- prijs
- Gouden Kookboek
- Jonah Freud
- Makkie Mulder
- indonesisch
- gewonnen
- Nijgh Cuisine
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- 'Actionkiller' Die Grenze opent in Amsterdam
- Albert Heijn gunt iedereen wat extra kersteer kerst
- Limited Heineken-fles bij start feestmaand
- [onderzoek] In groeimarkt on-the-go food wint gemak van...
- Nieuwe wintertraditie bij McDonalds: de oliebol
- Fritz-kola start bewustwordingscampagne tegen overconsumptie
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- CBL: Versterken voedselvoorziening... 12-12-2025
- Bas Dijkstra (Lazy): 'Ik hou van... 09-12-2025
- Nieuwe wintertraditie bij McDonalds:... 08-12-2025
- Albert Heijn gunt iedereen wat extra... 06-12-2025
- Limited Heineken-fles bij start... 04-12-2025
- [onderzoek] In groeimarkt on-the-go... 04-12-2025
MarketingTribune Events
De nieuwste selectie whitepapers
- Commerce media: van klikken naar connecties
- From Insights to Impact: AI Strategies for the Modern Contact Centre
- AI SEO: hoe word je gevonden als je klanten ChatGPT gebruiken in plaats van alleen Google?
- Wil je je magazijn slimmer organiseren en klaarstomen voor groei, maar weet je niet waar je moet beginnen?
- The State of AI in Customer Experience 2025




