McDonald's medewerkers brengen rap en videoclip uit

McDonald's medewerkers brengen rap en videoclip uit
 • Food-en-retail
 • 4 mei 2020 @ 08:41
 • 13273 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Marketing

McDonald’s heeft een rap en videoclip uitgebracht om medewerkers te helpen met de nieuwe manier van veilig samenwerken. Ook is een proeflocatie voor 'uiteten nieuwe stijl' gestart.

De videoclip is gemaakt met rapper Jac Forty en medewerkers van McDonald’s en draait om het principe van ‘zet neer, stap weg en pak over’, dat sinds medio maart wordt toegepast in alle McDonald’s restaurants in Nederland die geopend zijn voor contactloze bestelmogelijkheden. In deze werkwijze, waar medewerkers in vaste zones werken om afstand te bewaren tot elkaar, staat de gezondheid en veiligheid van medewerkers en gasten centraal. 

Met deze toffe rap en het aanstekelijke dansje wil McDonald’s de grote aanpassingen die van medewerkers gevraagd worden, makkelijker laten beklijven. De clip is hieronder te bekijken. 'We zijn ongelofelijk trots op onze medewerkers, die in rap tempo en met veel teamspirit hun hele manier van werken hebben aangepast om de veiligheid van collega’s en gasten te beschermen', zegt Ineke Jeuster, director People bij McDonald’s Nederland. 'Werken in dit nieuwe normaal is voor iedereen wennen. Wij willen onze super crew hier zoveel mogelijk bij ondersteunen. We hopen dat de rap en videoclip onze crewleden helpen het principe van ‘zet neer, stap weg, pak over’ op een leuke manier nog meer eigen te maken.'

Contactloos
Sinds medio maart 2020 biedt McDonald’s enkel nog contactloze bestelmogelijkheden via de McDrives, McDelivery en in enkele gevallen via Take Out. Om de veiligheid van medewerkers en gasten te beschermen is de werkwijze en keukenopstelling ingrijpend veranderd. Van een dynamische werkwijze naar een statische werkwijze, waar medewerkers in zones zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand werken en anders met afscheidingen. Zet neer, stap weg en pak over is het nieuwe werken voor de medewerkers. Als gevolg van deze aangepaste opstelling in de keuken biedt de restaurantketen tijdelijk bepaalde producten niet aan, maar kunnen gasten nog steeds genieten van klassiekers waaronder de Big Mac, Quarter Pounder, McChicken, McNuggets en de McKroket. 

Proeflocatie uiteten bij McDonald’s in anderhalvemetereconomie 
McDonald’s maakt ook bekend een prototype restaurant te hebben ingericht. 'In deze voorbeeldsituatie toont McDonald’s hoe zittende horeca in de anderhalvemetereconomie eruit zou kunnen zien. McDonald’s wil samen met haar franchisenemers én restaurantvakgenoten het prototype restaurant verder verkennen om een opstart van alle zittende horeca mogelijk te maken: met elkaar, voor elkaar', aldus Jeuster. De herinrichting van restaurant Arnhem GelreDome betreft een demonstratie, naast de contactloze McDrive die open is onder de kabinetsmaatregelen. McDonald’s heeft de hele klantreis in het restaurant aangepast; functionele communicatie en aanwijzingen zijn fun gemaakt. 
(PvWK)

Over McDonald’s Nederland
Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 20.000 medewerkers met zorg worden bereid. De gezondheid en veiligheid van gasten en werknemers heeft de hoogste prioriteit. In Nederland heeft McDonald’s 252 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering, evenals het inzetten van haar schaalgrootte om te verduurzamen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. 

(McDonald’s)Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken