Sterrenchef Berends rijdt voor met SRV-wagen

Sterrenchef  Berends rijdt voor met SRV-wagen
  • Food-en-retail
  • 29 jan 2021 @ 11:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • WinkelenFood

Liefhebbers staan er in de rij om te mogen winkelen. De SRV-wagen ('Sterrenchef Rijdt Voor, red.) van De Nederlanden-chef Wilco Berends, volgeladen met culinaire hoogstandjes, is een hit in de provincie Utrecht.

De P van Plaats is door de pandemie aan verandering onderhevig, ook in de horeca.

'Het idee is niet zo ingewikkeld, maar je moet wel even doen', vertelt Berends in het AD, 'Als wij onze gasten niet in De Nederlanden kunnen ontvangen, dan komen wij naar ze toe. Maar hoe? Mijn vrouw kwam op het geweldige idee om een SRV-wagen in te zetten. Zelf bedacht ik de slogan: Sterrenchef Rijdt Voor.'

Veilig en gemakkelijk
De gerechten van Wilco die in de schappen van de hilarische SRV-wagen liggen, zijn zo goed als klaar. Soms moeten ze even in de oven, maar dat is geen probleem, want de beschrijving doet Wilco erbij, testte De Ondernemer. Vanmiddag staat hij in Abcoude. 'Of je nou komt voor de paté van eendenlever, de halve kreeft met tomaten atiboise, kalfswang met kalfsjus, of het nagerecht appel van witte chocolade met vinaigrette van passievrucht: het ligt allemaal in de rijdende winkel. Mandje volladen, afrekenen en weer naar huis.' Bekijk de roadmovie van chef Wilco Berends in het venster hieronder.

Ook comeback gewone SRV-kar
De rijdende supermarkt is dankzij corona enorm populair, signaleert ook Omroep Brabant. Het lijkt er zelfs op dat de reguliere SRV-wagens hiermee gered zijn van de ondergang. Klassieke SRV-man Hans van Steen (50) vertelt dat het veel drukker is geworden: 'Mensen hoeven de drukke supermarkt niet in en doordat mensen thuiswerken zijn ze ook thuis als ik voorbij kom rijden.'
(PvWK, bronnen: AD, OB en DO; foto: De Nederlanden)


Over De Nederlanden Restaurant & Boutique hotel
'De Nederlanden is gesloten als restaurant en boutique hotel tot en met dinsdag 09 februari 2021. Boekingen voor na 09 februari 2021 zijn te maken op onze website www.nederlanden.nl. Tot die tijd hanteert de formule op vrijdag en zaterdag TAKE AWAY, ophalen in Vreeland:
- een 6 gangen menu du chef á 95.-
- de Oesterproeverij, 12 oesters met een culinaire topping á 75.-
- de Luxe box, 2 plakken eendenlever, een blikje kaviaar met garnituur en een fles champagne met glazen á 175.-
Daarnaast rijdt men op vrijdag en zaterdag rond met een speciale SRV wagen in de directe regio, voor de routes zie www.nederlanden.nl.'

(bron: De Nederlanden)

Over de geschiedenis van de SRV-wagen
'De naam staat voor Samen Rationeel Verkopen. Later gaf men voor dat het ging om de eerste drie medeklinkers uit het woord SeRVice. SRV is in 1966 ontstaan uit de samenwerking van een aantal groothandels die door heel Nederland voornamelijk leverden aan de melkhandel: Super Ratio en Knipkaart. In eerste instantie werd de SRV opgezet als inkooporganisatie. Het concept van de rijdende supermarkt is bedacht door de latere Philips-topman Cor Boonstra toen hij verkoopleider was bij de Zuivel Handel Maatschappij.' 

(bron: Wiki)



Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken