Hooghoudt Raw Genever valt in de prijzen bij ISC

Hooghoudt Raw Genever valt in de prijzen bij ISC
 • Food-en-retail
 • 21 jul 2021 @ 12:35
 • 25969 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodMarketing

Hooghoudt Raw Genever heeft goud gewonnen bij de International Spirit Challenge in de UK. Deze internationale competitie bekroont de Groningse familiedistilleerderij met drie medailles in totaal.

Naast goud voor Raw Genever ontving Sweet Spiced Genever een bronzen medaille, en de unieke alcoholvrije spirit Zero Zero 24 kon rekenen op zilver. De 26e editie van de jaarlijkse uitreiking ontving dit jaar meer dan 1800 inzendingen uit een kleine 70 landen over de hele wereld. De spirits werden voor deze competitie  gedurende twaalf dagen intens beoordeeld door middel van blinde proeverijen door panels van meer dan 50 gerespecteerde en ervaren professionals uit de industrie.

De eigentijdse Raw Genever van de Groningse distilleerderij scoorde goud op basis van hun Genever stijl, een smaak die blijft hangen in de mond, een kruidige afdronk met een vleug witte peper en de algehele klassieke en hoogwaardige kwaliteit. Bij The Spirit Masters en de San Francisco World Spirit Competition wist de jeneverstokerij ook al goud te scoren met hun Raw Genever. 

Hooghoudt is naar eigen zeggen pionier op het gebied van kwalitatieve smaken, geuren en kleuren uit natuurlijke ingrediënten. De Raw Genever van Hooghoudt bestaat uit 100% koper gestookte moutwijn en is een blend van vier verschillende moutwijn soorten; gerst, tarwe, rogge en een mix van tarwe, mais en rogge.  Hooghoudt is enorm trots en dankbaar dat hun vernieuwende manier van werken en ambacht erkend wordt door deze veelvoud aan internationale awards. De prijzen zijn een prachtige herbevestiging van de koers die de familie distilleerderij al een tijdje vaart', aldus het bekroonde merk.

Ondanks de vele tegenslagen in corona tijd gaat het goed met Hooghoudt, dankzij de nauwe banden binnen het familiebedrijf gecombineerd met hun frisse blik en innovatieve producten. In het begin van de corona crisis paste Hooghoudt tijdelijk hun productielijn aan om ontsmettingsalcohol te produceren voor de medische sector en de Voedselbank, voegt Hooghoudt hier aan toe.
(PvWK)

Over Hooghoudt
'Hooghoudt is de eigenzinnige familie distilleerderij uit Groningen die al meer dan 132 jaar smaken, kleuren en geuren uit de natuur haalt. Al vanaf dag één zijn ze continu op zoek naar een nieuwe definitie van gedistilleerde dranken. Hooghoudt inspireert, experimenteert en innoveert, en maakt hiermee de jenever categorie relevant voor een breder publiek.' Meer info staat hier.

(bron: Hooghoudt)Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken