Met Eveline Wu op reis naar vijf eetlanden in Simply Asian
- Food-en-retail
- 20 sep 2023 @ 10:30
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodContent
- 20 sep 2023 @ 10:30
- Peter van Woensel Kooy
Als chef en succesvol horecaondernemer is Eveline Wu al lange tijd bekend en met haar kookprogramma’s op 24-Kitchen werd ze bekend onder een breed publiek. Met haar kookboek 'Simply Asian' doet ze daar nu nog een schepje bovenop.
In Simply Asian neemt Eveline je mee op reis naar haar vijf favoriete eetlanden China, Japan, Thailand, Vietnam en Korea. 'Ontdek hoe makkelijk de heerlijke smaken van Azië samen met Eveline thuis samen te maken zijn.'
Haar roots liggen in een klein dorpje op het platteland, vlakbij Shanghai. Met een Chinese chef-kok als vader valt de appel niet ver van de boom. Eenmaal in Nederland maakt Eveline zich de Nederlandse taal meester en start met werken in de horeca. In 1999 opent ze het eerste wok-restaurant van Nederland. Later volgden De Kreeftenbar, Mood, Wynwood en Fish & Chips. Tijdens de World Championship Chinese Cuisine in 2016 wint Wu een gouden medaille met haar dessert, zo is op haar eigen site te lezen.
Van goedgevulde Tom Yum Kung (Thaise soep) en stomende dumplings, crispy tempura en sticky yakitori, tot heerlijke knapperige Bánh Xèo (Vietnamese pannenkoekjes): ze komen langs met recept in het nieuwe kookboek. 'Dit wil je!', stelt de uitgever zonder twijfel.
‘Zou het liefst elk gerecht uit dit boek in een oneindig lang buffet proeven. Evelines vroegste jeugdherinneringen bestaan rondom eten en dat ze een echte lekkerbek is, zie je terug in recepten als krab met currysaus, bananenroti en Vietnamese egg coffee en in de schitterende fotografie', vult de om commentaar gevraagde Jonneke de Zeeuw alias food-influencer Mooncake aan.
(PvWK)
Simply Asian | De lekkerste Aziatische gerechten om thuis te maken | Eveline Wu | ISBN 9789043926287 | €25,99 | bestellen kan o.a. via deze link
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- Simply Asian
- thuiskok
- kookboek
- Eveline Wu
- 24-Kitchen
- trend
- culinair
- umami
- Aziatische gerechten
- Oosters
- food
- koken
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Albert Heijn gunt iedereen wat extra kersteer kerst
- Limited Heineken-fles bij start feestmaand
- Nieuwe wintertraditie bij McDonalds: de oliebol
- [onderzoek] In groeimarkt on-the-go food wint gemak van...
- Bas Dijkstra (Lazy): 'Ik hou van merken met een...
- Dijkhuizen aan marketingroer McDonald's - start nieuwe CMO in...
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Heineken daagt voice note-cultuur uit17-12-2025
- Dijkhuizen aan marketingroer... 15-12-2025
- [interview] Joyce Bierman (AH):... 15-12-2025
- CBL: Versterken voedselvoorziening... 12-12-2025
- Bas Dijkstra (Lazy): 'Ik hou van... 09-12-2025
- Nieuwe wintertraditie bij McDonalds:... 08-12-2025
MarketingTribune Events
De nieuwste selectie whitepapers
- Commerce media: van klikken naar connecties
- From Insights to Impact: AI Strategies for the Modern Contact Centre
- AI SEO: hoe word je gevonden als je klanten ChatGPT gebruiken in plaats van alleen Google?
- Wil je je magazijn slimmer organiseren en klaarstomen voor groei, maar weet je niet waar je moet beginnen?
- The State of AI in Customer Experience 2025




