Eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2024 geveild voor 81K

- Food-en-retail
- 19 jun 2024 @ 15:00
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodEvenement
- 19 jun 2024 @ 15:00
- Peter van Woensel Kooy
Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vangst 2024, is tijdens de veiling voor € 81.000,- afgehamerd. De hoogste bieder, Goos Horeca, heeft daarmee het felbegeerde tonnetje nieuwe haring bemachtigd.
Dit jaar waren twee prominente gastsprekers toegevoegd aan het programma: hoogleraren neurobiologie Dick Swaab en neuropsychologie Erik Scherder. Zij deelden met de aanwezigen de resultaten van onderzoeken naar de positieve relatie tussen haring eten en de werking van ons brein, meldt het landelijke Visbureau. De opbrengst van het eerste vaatje is voor het Nederlands Herseninstituut. Hersenbank-directeur Inge Huitinga: 'Dit initiatief helpt ons enorm om de onderzoeken naar de veranderingen in de hersenen bij hersenziekten voort te zetten en zo de vier miljoen Nederlanders met een hersenaandoening of psychische klachten een normaal, waardevol dagelijks leven te gaan geven. Door de opbrengst te gebruiken voor hersenonderzoek aan het Nederlands Herseninstituut, kunnen we dieper kijken in het menselijke brein en bijvoorbeeld ontdekken waarom vrouwen twee keer zo vaak de ziekte van Alzheimer krijgen. Wanneer we het mechanisme begrijpen, kunnen we deze vreselijke ziekten afremmen of zelfs stoppen. Wij zijn daarom enorm dankbaar voor deze bijdrage.'
Haring happen
Naast het traditionele haring happen vanaf de staart presenteerde sterrenchef Erik Tas samen met leerlingen van het ROC Mondriaan een aantal haringamuses, geserveerd met drie andere merken die naar eigen zeggen sinds jaar en dag onlosmakelijk met haring verbonden zijn: Kesbeke tafelzuren, Bols Corenwyn en champagnebier van Vuurzee. Vanaf vandaag, woensdag 19 juni 2024 start de verkoop van de Hollandse Nieuwe in Nederland, België en Duitsland. Promotiemateriaal en het nieuwe tijdschrift 'Visculinair' met haringspecial kunnen door aanbieders bij het Visbureau worden aangevraagd.
(PvWK, bron: Visbureau.nl)
Nieuwste editie Visculinair
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- uitjes en zuur
- vangst 2024
- peper
- Hollandse Nieuwe
- vers
- Erik Tas
- Visbureau.nl
- maatjes
- hoogste bieder
- veiling
- eerste vaatje
- Goos Horeca
- Kesbeke tafelzuren
- haring
- haringkaken
- Bols Corenwyn
- promotie
- vet
- vis
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Nieuwe spaaractie Jumbo speelt in op producten Van Dichtbij
- Netto-omzet van Action tikt in 2024 €13,8 miljard aan
- Blue Band schakelt Gordon Ramsay in om thuiskoks te inspireren
- Droste-effect mogelijk ten einde
- Sanne Beijer-ten Voorde van Villa for You: 'Soms moet je...
- Van Munster opvolger Van der Ent als ceo Spar
Word abonnee en ontvang:
- ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
- ✔ Korting tot wel €100,- op events
Laatste Nieuws
- [onderzoek] Gemak en nabijheid... 06-02-2025
- Droste-effect mogelijk ten einde05-02-2025
- 'Nederlandse eiwittransitie kan en... 05-02-2025
- Eduard Verbaarschot van Duinrell:... 05-02-2025
- Fanta en Xbox laten gamers spelen... 03-02-2025
- Van Munster opvolger Van der Ent als... 03-02-2025
MarketingTribune Events
- 8apr 2025
Branded Content Event
- 15mei 2025
Retail Media Day
- 12jun 2025
NIMA Marketing Day