Eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2024 geveild voor 81K

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2024 geveild voor 81K
  • Food-en-retail
  • 19 jun 2024 @ 15:00
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodEvenement

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vangst 2024, is tijdens de veiling voor € 81.000,- afgehamerd. De hoogste bieder, Goos Horeca, heeft daarmee het felbegeerde tonnetje nieuwe haring bemachtigd.

Dit jaar waren twee prominente gastsprekers toegevoegd aan het programma: hoogleraren neurobiologie Dick Swaab en neuropsychologie Erik Scherder. Zij deelden met de aanwezigen de resultaten van onderzoeken naar de positieve relatie tussen haring eten en de werking van ons brein, meldt het landelijke Visbureau. De opbrengst van het eerste vaatje is voor het Nederlands Herseninstituut. Hersenbank-directeur Inge Huitinga: 'Dit initiatief helpt ons enorm om de onderzoeken naar de veranderingen in de hersenen bij hersenziekten voort te zetten en zo de vier miljoen Nederlanders met een hersenaandoening of psychische klachten een normaal, waardevol dagelijks leven te gaan geven. Door de opbrengst te gebruiken voor hersenonderzoek aan het Nederlands Herseninstituut, kunnen we dieper kijken in het menselijke brein en bijvoorbeeld ontdekken waarom vrouwen twee keer zo vaak de ziekte van Alzheimer krijgen. Wanneer we het mechanisme begrijpen, kunnen we deze vreselijke ziekten afremmen of zelfs stoppen. Wij zijn daarom enorm dankbaar voor deze bijdrage.'

Haring happen
Naast het traditionele haring happen vanaf de staart presenteerde sterrenchef Erik Tas samen met leerlingen van het ROC Mondriaan een aantal haringamuses, geserveerd met drie andere merken die naar eigen zeggen sinds jaar en dag onlosmakelijk met haring verbonden zijn: Kesbeke tafelzuren, Bols Corenwyn en champagnebier van Vuurzee. Vanaf vandaag, woensdag 19 juni 2024 start de verkoop van de Hollandse Nieuwe in Nederland, België en Duitsland. Promotiemateriaal en het nieuwe tijdschrift 'Visculinair' met haringspecial kunnen door aanbieders bij het Visbureau worden aangevraagd.
(PvWK, bron: Visbureau.nl)

Nieuwste editie Visculinair

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken