SpotX nieuwe naam van videoplatform SpotXchange

SpotX nieuwe naam van videoplatform SpotXchange
 • Media
 • 3 sep 2015 @ 00:11
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • ReclameMiddelenVideoOnline advertising

Het snelgroeiende platform voor programmatic video SpotXchange gaat voortaan als SpotX door het leven. Voor het bedrijf vormt deze naamswijziging de laatste stap in de transitie van video exchange naar een geïntegreerd platform.

'De naam SpotX is kort en krachtig en onderstreept de snelle veranderingen in de markt en de snelheid waarmee wij daarop inspelen', aldus Elwin Gastelaars, Managing Director SpotX Benelux & Nordics. 'Uitgevers zoeken onafhankelijke partijen waarmee ze zowel programmatic als via directe verkoop campagnes kunnen optimaliseren. Met het vernieuwde SpotX bieden we sterke optimalisatiemogelijkheden voor verschillende vormen van video advertising, onafhankelijk van het apparaat waarop het wordt afgespeeld.'

SpotX omvat nu een ad-server en SSP, die integraal inventory- en yield management mogelijk maken. Hiermee speelt het bedrijf in op de behoefte van uitgevers aan een geïntegreerde, one-stop-shop voor online video sales.

Mike Shehan, CEO SpotX: 'Het afgelopen jaar heeft SpotX een enorme groei doorgemaakt. Met de opening van drie nieuwe kantoren, 28% meer medewerkers en een omzettoename van 90% ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar hebben we onze positie in de markt aanzienlijk verstevigd. Met deze rebranding is SpotX klaar voor de razendsnelle ontwikkelingen in de programmatic industry.'

SpotX is een video inventory management platform voor toonaangevende uitgevers en broadcasters. Het platform helpt zijn klanten bij het, op een centraal punt, managen van hun demand sources en het monetariseren van content op alle schermen. Het SpotX platform biedt uitgevers volledige transparantie en inzicht, waardoor een veilige omgeving wordt gecreëerd waarin ze contact kunnen leggen met adverteerders en elke keer de hoogst mogelijk omzet kunnen behalen.

Uitgevers en mobile app ontwikkelaars hebben vertrouwen in SpotX, omdat het een onafhankelijke oplossing biedt voor het beter begrijpen van het koopgedrag van adverteerders. Bovendien geeft het de mogelijkheid voor optimalisatie van de inventory via zowel de private marketplace als programmatic direct en open marketplace deals. De ad serving, programmatic technologie en de open en flexibele architectuur vereenvoudigt het complexe digitale video ecosysteem voor mondiale uitgevers.

Naast het hoofdkantoor in Colorado, heeft SpotX ook kantoren in New York, San Francisco, Londen, Sydney, Amsterdam, Hamburg, Belfast en Singapore. In juli 2014 verwierf RTL Group, het vooraanstaande Europese entertainment netwerk, een meerderheidsaandeel van 65% in SpotX. SpotX werd in 2007 opgericht door CEO Mike Shehan en CFO en COO, Steven Swoboda.  

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken