Hoe 360 graden videos de journalistiek- en marketingwereld veroveren

Hoe 360 graden videos de journalistiek- en marketingwereld veroveren
  • Online
  • 12 feb 2016 @ 11:11
  • Link
  • Josine Pelleboer
    Josine Pelleboer

    Brand Partnerships Manager
    UM Studios
  • VideoMarketingInnovatie

Facebook heeft grootse plannen met Virtual Reality en YouTube introduceerde in maart 2015 al de 360 graden video's. Wist jij dat de NYTimes een app heeft ontwikkeld om nieuws virtueel te beleven? Door in te spelen op het massale smartphone gebruik onder consumenten, lijkt de Virtuel Reality techniek langzamerhand het grote publiek te bereiken. Wordt Virtual Reality dit jaar een volwaardig communicatiemiddel? In dit blog vind je vijf inspirerende voorbeelden van virtual reality en 360graden video's.

Elke nieuwe techniek heeft de tijd nodig om te groeien en een weg te vinden naar de mainstream. Het bekijken van 360graden foto's en video's op een smartphone biedt de consument een laagdrempelige ervaring met de magie van Virtual Reality. Voor de marketing communicatie business is deze techniek interessant om de consument een ervaring te geven, het gevoel te geven ergens echt bij te zijn of iets met 'eigen ogen te zien'. Bijvoorbeeld door een sneakpreview te geven van het interieur van een nieuw te lanceren auto, een huis van binnen te kijken of een concert bij te wonen vanaf de bank.  

1) NY Times gebruikt Virtual Reality op vernieuwende wijze voor nieuwsitems en reportages. Download de gratis 'NYTVR' app en beleef het nieuws door je smartphone van links naar rechts te bewegen en van boven naar onder. Of krijg de volle experience door de Google Cardboard Virtual Reality Viewer te kopen. Ontdek het hier

2) LA Phil's Orchestra bijwonen? LA Phil's Orchestra heeft een virtueal reality voorstelling gemaakt van het concert genaamd: 'Van Beethoven’s’. De voorstelling is gaan toeren langs festivals, musea en andere plekken waar je dit orkest niet snel zal verwachten. Op deze manier probeert het LA Phil’s orkest een doelgroep te bereiken die anders niet zo snel naar klassieke concerten gaat.:



3) Tomorrowland uitverkocht? No worries, pak je smartphone en beleef het hier. Kijk rond op de camping, een vogelview vanuit de helikopter en back stage. Zit je achter je desktop dan kan je met je muis het beeld heen en weer bewegen.



4) Tesla testen? Neem plaats als bijrijder.



5) Buckingham Palace van binnen bekijken? Via deze Virtual Reality video krijg je een persoonlijke rondleiding. Het is een vrij lage resolutie, maar niet minder inspirerend. Klik hier en kijk rond:



Heb jij nog meer inspirerende 360graden video's gezien? Deel ze dan in de comments hieronder. 

Josine Pelleboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken