Marks & Spencer en BP breiden food-pilot uit

Marks & Spencer en BP breiden food-pilot uit
 • Food-en-retail
 • 17 okt 2013 @ 12:19
 • 18295 x gelezen
 • Link
 • Redactie Food en Retail
  Redactie Food en Retail

  Redactie
  MarketingTribune
 • WinkelenFoodIntroductie

Marks & Spencer en BP Nederland openden gisteren de eerste M&S Food-pilot in de regio Amsterdam bij het vernieuwde BP-tankstation Kadoelen aan de ring A10 Noord bij Landsmeer. Binnenkort volgen nog drie tankstations in de regio's Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Deze pilot volgt op de terugkeer van M&S met eigen winkels in Nederland.

BP Kadoelen is het derde van in totaal zes vernieuwde tankstations in Nederland. Binnenkort volgen ook BP Lunetten in Utrecht (23 oktober), BP Elsgeest in de regio Den Haag/Leiden (30 oktober) en BP Oude Haagseweg aan de ring A10 West in Amsterdam (6 november). 

Hendrik Muilerman, algemeen directeur van BP Nederland: 'Op deze locaties introduceren wij een nieuw soort gemakswinkel die zich kenmerkt door een breed en bijzonder assortiment, een goede bereikbaarheid en ruime openingstijden. Dit is een voor Nederlandse begrippen uniek tankshopconcept waarin we het aanbod van producten en services voor onderweg en voor thuis hebben geïntegreerd. Wij hebben daarmee voor elk eetmoment, van ontbijt tot en met diner, een vers en smaakvol aanbod voor onze klanten.'

De M&S Food-pilots zijn een aanvulling op BP’s bestaande aanbod van voedingsproducten. Klanten kunnen bij BP nog steeds terecht voor versbereide broodjes en koffie van het Wild Bean Cafe en de reguliere producten, zoals frisdranken en snoep.

De twee nieuwe pilots volgen op de terugkeer van Marks & Spencer naar Nederland in april dit jaar, toen de multichannel-winkel aan de Kalverstraat werd geopend. M&S zal haar aanwezigheid in de regio Amsterdam verder uitbreiden met de opening van haar flagshipstore aan het Rokin in het najaar van 2015. Deze nieuwe winkel, die 6.100 vierkante meter zal beslaan, wordt één van M&S’s grootste internationale winkels. De nieuwe winkel aan het Rokin zal ook een inpandige bakkerij en M&S Café hebben.

Francois Smeyers, regional director Europe bij Marks & Spencer: 'Sinds wij in april in Amsterdam onze eerste winkel openden, hebben wij veel positieve reacties ontvangen van Nederlandse klanten. Onze typisch Britse producten als crumpets, clotted cream en onze kwalitatief sterke kant-en-klaar maaltijden als Indian Lamb Rogan Josh blijken erg populair. We vinden het geweldig onze aanwezigheid in de regio Amsterdam verder uit te breiden. Onze nieuwe food-pilots brengen het allerbeste van onze verse voedingsproducten van hoge kwaliteit naar klanten die onderweg zijn.'

Op 10 september openden BP Nederland en Marks & Spencer de eerste pilot bij tankstation Bijleveld aan de A12 bij Harmelen, gevolgd door de heropening van BP Ypenburg op 2 oktober. Begin november staat de teller op zes tankstations. Beide partijen onderzoeken de mogelijkheid om in de toekomst uit te breiden naar meer locaties. 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken