ViaBovag.nl en Hema winnaars van de Friends of Search Awards 2021

ViaBovag.nl en Hema winnaars van de Friends of Search Awards 2021
 • Food-en-retail
 • 19 nov 2021 @ 10:51
 • 15611 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • AlgoritmeWinkelen

Tijdens 'Friends of Search Amsterdam' zijn de winnaars van de FOS-Awards 2021 bekendgemaakt. In de categorie SEO kwam ViaBovag.nl als winnaar uit de bus. In de categorie SEA (PPC) trok de Hema aan het langste eind.

Barry Adams, juryvoorzitter en oprichter van Polemic Digital: 'De jury vond de ViaBovag.nl-case een uitstekend voorbeeld van innovatief denken en het toepassen van moderne technologie om SEO op grote schaal te automatiseren, met als gevolg een sterke groei van de website. Het is zeldzaam om een dergelijke combinatie van strategisch inzicht en geavanceerde technische implementatie te zien, en dat bracht deze case een stapje verder dan de andere genomineerden. Hema was in staat om door de complexe data-omgeving, die typisch is voor grote organisaties, te navigeren, zodat ze de juiste informatie konden verzamelen om advertenties te personaliseren. Ze combineerden hun online en offline programma's voor audience targeting en incrementaliteitsmetingen, en behaalden indrukwekkende resultaten voor het bedrijf. Het framework dat ze hebben ontwikkeld voor dit project kan er ook voor zorgen dat hun campagnes de komende tijd blijven verbeteren.'

Internationale jury
Bij de beoordeling van de inzendingen keek de jury naar hoe de cases zich onderscheiden in helder strategisch denken, innovatie, effectiviteit, tastbare resultaten, duidelijkheid en privacyvriendelijk en verantwoord datagebruik. De jury bestaat uit een internationaal team van onafhankelijke search-experts met naast juryvoorzitter Barry Adams: Kirk Williams (ZATO), Purna Virji (LinkedIn), Kate Adams (Google), Frederick Valleys (Optmyzr), Astrid Kramer (Astrid Kramer Consulting), Marcus Tober (Searchmetrics) en Linda Hogenes (Coolblue).

Over de Friends of Search Awards
De Friends of Search Awards zijn een initiatief van brancheverenigingen DDMA en VIA Nederland. De awards worden dit jaar voor de twee keer uitgereikt. De winnaars presenteerden hun case deze week op het podium van Friends of Search in de Kromhouthal in Amsterdam.
(PvWK, foto boven: Ekaterina Bolovtsova / Pexels)


De winnaars van editie 2021

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken