Thuisbezorgd.nl Awards 2022 bekroont 53 restaurants, gamechangers en ondernemers

Thuisbezorgd.nl Awards 2022 bekroont 53 restaurants, gamechangers en ondernemers
 • Food-en-retail
 • 15 mrt 2023 @ 08:12
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodAwardsTrends

Nederlandse eetliefhebbers hebben restaurant ‘Burgers & Frites’ uit Rotterdam verkozen tot beste bezorgrestaurant van Nederland. Dat werd bekend tijdens de jaarlijkse Thuisbezorgd.nl Awards in Zeist op basis van 100.000 stemmen.

De stemmen zijn uitgebracht op restaurants in 53 verschillende categorieën. Met deze publieksprijzen bekroont Thuisbezorgd.nl voor het negende jaar op rij de best gewaardeerde restaurants op het platform. Zo werd onder andere bekend gemaakt dat de beste sushi van Nederland wordt bezorgd door Stella Sushi uit Gouda. The Fresh Factory uit Nijmegen werd beloond als beste healthy restaurant van Nederland en voor het beste vegetarische restaurant kunnen liefhebbers bij Vega Express uit Leiden terecht.

Liefhebbers kunnen sinds 2014 terecht bij Burgers & Frites in Rotterdam voor een grote selectie aan burgers. Van een klassiek broodje hamburger en de geliefde cheeseburger, tot een gewaagde spicy burger of Marokkaanse burger met andalousesaus, aldus de jury. 

Gamechanger en jonge ondernemer
Naast winnaars voor de beste bezorgrestaurants in alle grote steden van Nederland, werden ook restaurants beloond die uitblinken binnen hun specialiteit. Zo werd het Tunesische Yalla Yalla by L’Oriental uit Eindhoven uitgeroepen tot beste gamechanger van 2022. Hier kunnen liefhebbers van de mediterrane keuken terecht voor de lekkerste pita’s en tajines. De mediterraanse keuken valt ook in Volendam goed in de smaak. Hier viel restaurant Mina Volendam in de prijzen met een Thuisbezorgd.nl Award 2022 voor beste jonge ondernemer. 

Gijs Weterings, Country Director Thuisbezorgd.nl, licht toe: 'Deze awards laten de diversiteit en kwaliteit van de restaurants in Nederland zien. De meer dan 100.000 stemmen bevestigen ook de enorme waardering die wij én onze gebruikers hebben voor de toewijding van de restaurants die in heel Nederland op Thuisbezorgd.nl te vinden zijn.'

Winnaars per stad en categorie
In totaal werden er dit jaar 53 Thuisbezorgd.nl 2022 Awards uitgereikt. Met ruim 13.000 aangesloten restaurants op het platform was de concurrentie groter dan ooit. De beste restaurants van Nederland in de populairste keukens zijn volgens de organisatie:

* Beste Sushirestaurant: Stella Sushi uit Gouda
* Beste Burgerrestaurant - Burgers & Frites uit Rotterdam
* Beste Aziatische restaurant - Chinees restaurant Chi uit Maastricht
* Beste Pizzeria - Little Italy uit Almere
* Beste Lunch restaurant - Roti Shop uit Amsterdam
* Beste Avondsnack - Dolce Fratelli Pizza & Pasta uit Amsterdam

De lokale winnaars in 40 Nederlandse steden zijn te vinden op de website van de Thuisbezorgd.nl Awards 2022.
(PvWK, beeld boven: eigenaren van Burgers & Frites uit Rotterdam met drie Thuisbezorgd.nl Awards 2022)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken