Nederlands surfmerk helpt Afrikaanse albino-kinderen

Nederlands surfmerk helpt Afrikaanse albino-kinderen
  • Algemeen
  • 7 aug 2014 @ 10:15
  • Link
  • Redactie Zorgmarketing
    Redactie Zorgmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • CreatieMerkenSamenwerking

Het Nederlandse surfmerk Mystic heeft een bijzondere kledinglijn gelanceerd: Mystic Share & Care. Met de opbrengst van speciaal ontworpen boardshorts en t-shirts draagt Mystic bij aan een goed doel in Kenia: een team dat kinderen met albinisme opvangt en beschermt. In een video vertelt Mystic waarom.

‘Veel Nederlanders vieren de zomer het liefst aan het water en onder de zon. Voor ons heel normaal, maar voor mensen met albinisme ligt dit anders. De zon is een groot gevaar. Door een groot gebrek aan pigment zullen zij nooit in staat zijn om een dag op het water of bij het stand door te brengen. Voor de mensen met albinisme in Afrika is het gevaar van de zon nog veel groter, maar zeker niet hun grootste zorg,' laat Mystic in een persbericht weten.

Gevaar
Het persbericht gaat verder: 'In Tanzania heerst er een verschrikkelijk fenomeen waarin de bevolking denkt dat ledematen van albino’s gebruikt kunnen worden voor hekserij. Hierdoor worden de albino’s bedreigd en kunnen ze niet normaal over straat. Naar aanleiding van deze verschrikkelijke voorvallen moeten albino’s noodgedwongen vluchten naar buurland Kenia.'

Mystic Share & Care
Mystic, één van de wereldwijde marktleiders binnen de discipline kitesurf, heeft daarom de krachten gebundeld met het Verkaart Development Team in Kenia, dat albino-kinderen sinds 1993 opvangt en beschermt tegen de hekserij. Het Verkaart-team zorgt, naast opvang, voor opleiding om de albino’s klaar te stomen voor een normaal leven in de maatschappij van een land als Kenia, waar zij zich minder bedreigd hoeven te voelen. Share & Care is in het leven geroepen om vanuit Mystic goede doelen te steunen, zo ook dit project in Kenia.

Albino-kinderen ontwerpen
De ontwerpers van Mystic hebben de albino-kinderen tekeningen laten maken die ontstaan bij de gedachte: zon, zee, strand en surf. De tekeningen zijn verwerkt in een boardshort voor mannen en vrouwen en een t-shirt voor mannen. Een deel van de opbrengst gaat naar het Verkaart Development Team. De items zijn te koop in verschillende (online) surfshops.

Check de video voor een impressie:



Redactie Zorgmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken