Rob van Vuure eert Abe Lenstra met dubbeldikke scheurkalender

Rob van Vuure eert Abe Lenstra met dubbeldikke scheurkalender
 • Algemeen
 • 8 aug 2018 @ 10:00
 • 19589 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Print

Onze columnist, voetbalfanaat en bladendokter Rob van Vuure heeft - samen met co-auteur Cees Nijnatten - een huzarenstukje geflikt: een indrukwekkend overzicht van het leven van de legendarische voetballer Abe Lenstra met meer dan 700 items.

Begin september ligt hij in de winkel: het dubbeldikke Abe Lenstra Scheurkalenderboek 2019/2020. Voor het eerst een dúbbele scheurkalender voor de prijs van 1. In 2020 wordt herdacht dat Abe 100 jaar geleden werd geboren, dus in twee jaar lezen naar deze unieke datum van dé Friese sportheld aller tijden. De kalender begint op 1 januari 2019 en gaat halverwege over op 1 januari 2020. Het is genieten van meer dan 700 items enkel en alleen over Abe: alle bijzondere foto’s, quotes, karikaturen, hoogtepunten, dieptepunten en zeer veel opmerkelijke quotes van onder andere Jopie Huisman en broer Jan Lenstra.

Freek de Jonge

Op donderdag 6 september overhandigt Freek de Jonge (Abe fan) in het (uiteraard!) Abe Lenstra Stadion het eerste exemplaar van de kalender aan dochter Janneke Lenstra. In Museum Heerenveen wordt vanaf eind september een Abe 100 jaar expositie gehouden met als basis de inhoud van dit scheurkalenderboek. Bovendien wordt in het Gemeentehuis een Abe herdenkingsvitrine geplaatst.

Een kleine greep uit de inhoud:

- Twintig handgeschreven brieven van o.a. Kees Rijvers, Herman Kuiphof, Otto Roffel, Frans de Munck, Elek Schwartz met allerlei meningen over vooral Abe (en ook Faas Wilkes en Johan Cruyff)

- Nauwe samenwerking met dé drie Abe-verzamelaars van Nederland. De makers durven te zeggen dat ze ‘alles’ hebben.

- Een verzamelaar inventariseerde alle penalty’s die Abe vanaf zijn 14e jaar nam (t/m zijn 53ste, toen speelde hij nog): 86 waarvan 12 gemist.

- De vele ruzies. Met trainers, met bestuurders, met zijn moeder en broer en hele familie. Uit een handgeschreven brief van broer Jan Lenstra, ook topvoetballer trouwens: ‘Toen Abe overleed hoorden mijn moeder en ik dat op het NOS-journaal. Ik moest van mijn moeder (92) bellen om te vragen of het waar was dat Abe er niet meer was’.

- Was Abe net zo goed als Cruijff? Pas als je een filmpje ziet uit 1949 durf je dat voorzichtig te zeggen.

Prijs

De winkelprijs is € 14,95. Vanaf een minimum aantal afname is het Abe Lenstra 100 jaar Scheurkalenderboek 2019/2020 te koop voor minder dan de helft van de winkelprijs incl. eventueel een logo vermelding. Al met al een fraai eerbetoon, en natuurlijk zéer geschikt als relatie-of eindejaarsgeschenk. Bij interesse, neem contact op met uitgever Cees Nijnatten, via mailadres: vannijnatten@voetballegends.nl

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken