[Mijn marketing] Jasper Vierboom: ‘Ik ga lekker op crime podcasts’

[Mijn marketing] Jasper Vierboom: ‘Ik ga lekker op crime podcasts’
 • Algemeen
 • 5 nov 2020 @ 17:49
 • 26633 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • Marketing

Jasper Vierboom (27) is creative director bij Vice+, de mediatak van Vice. Hij is onder de indruk van de '(Un)fair'-campagne van Tony's Chocolonely. 'Ik kende Tony's eerst alleen van de verpakking, maar deze campagne heeft voor mij een stem aan het merk gegeven.'

Energie

Van de coronacrisis heb ik geleerd dat ik thuis meer werk thuis dan op kantoor. Tegelijkertijd mis ik de ongeplande gesprekken en energie van de werkvloer.

Fijne connectie

Begin 2018 startte ik als creatief bij Virtue, het creatief bureau van Vice. Sinds mei 2020 ben ik creative director van mediatak Vice+. Ik had een altijd fijne connectie met de mensen uit het team. Carsten Meijer, de commercieel directeur van Vice+, zag mij in deze functie toen ik mezelf er nog niet zag.

Klasse kleding

Mijn favoriete merk is Wood Wood. Klasse kleding uit Denemarken. Ik denk dat meer dan de helft van mijn garderobe van dit merk is. Best intens.

Stem

De ‘(Un)fair’-film van Tony's Chocolonely van de hand van Herc vind ik heel goed. De vernieuwende en toffe executie gaven voor mij in één keer een stem aan het merk, waar ik Tony's voorheen alleen van de verpakking kende.

Kijker centraal

Ik vind dat Kamp Grizzly uit de States vet werk maakt, waarin de mens en kijker centraal staan. Ze leveren een goede mix aan werk binnen design, content en activaties.

Inclusief merk

Rihanna is mijn favoriete marketeer, vanwege haar modemerk Fenty. Zij laat zien hoe je een inclusief merk van deze tijd bouwt.

Ego's

Ik erger me aan ego's in de reclamewereld. Ik vind het belangrijk om mijn werk niet alleen goed, maar ook op een leuke manier te doen. En een samenwerking zonder ego's levert beter werk op.

Crime

De brand in het landhuis en De moord op patrick zijn mijn favoriete podcasts. Ik ga heel lekker op crime-verhalen.

Design

Πmagazine, The Gentlewoman en i-D magazine zijn magazines waarbij de mix tussen design, fashion en mens goed is. En ze zijn ook nog eens mooi ontworpen. Als geld unlimited was, zou ik een huis kopen met daarin een magazine-kamer met duizenden niche design- en fashion-bladen.

Uitdaging

Mijn persoonlijke uitdaging is om werk te maken voor merken waar mensen naar willen kijken. Ander werk, werkt ook. Ik wil het alleen niet zelf maken.

In Mijn Marketing vragen we vakgenoten naar hun marketingfavorieten, ergernissen en uitdagingen. De rubriek verschijnt iedere maandag en donderdag online. 

Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken