Deze woorden verleiden je volgers tot doorklikken!

  • B2b
  • 10 sep 2016 @ 08:45
  • Link
  • Robbert van den Heuvel
    Robbert van den Heuvel

    eigenaar
    Heuvel Marketing
  • Onderzoek

Social media scientist Dan Zarella publiceert met enige regelmaat aardige conclusies uit de vele onderzoeken die hij uitvoert op het gebied van diverse social media. Zo stelde hij afgelopen week een lijst samen met bevindingen uit een onderzoek naar het verband tussen het gebruik van bepaalde woorden en het doorklikgedrag op links in Tweets. Voor dit onderzoek bestudeerde hij meer dan 200.000 Twitterberichten, die links bevatten. In dit artikel heb ik de - in mijn ogen - vanzelfsprekende en verrassende conclusies uit deze lijst gegroepeerd en op een rijtje gezet.

Vanzelfsprekende Twitter feiten uit het onderzoek van Dan Zarella

1. Door het gebruik van het woord "please", wordt er logischerwijs eerder geklikt op een link:

 

2. Op links in Tweets met een de term "RT" (ReTweet), wordt vaker geklikt dan wanneer deze term er niet in is opgenomen. Dit lijkt me logisch, omdat een RT een aanbeveling is en dus ook meer zal uitnodigen tot klikken: 

 

3. Tweets met een adressering en/of aanbeveling (@Twittername), die een link bevatten, nodigen ook meer uit tot klikken. Hier is naar mijn mening hetzelfde mechanisme van toepasing als bij de 2 bovenstaande voorbeelden:

 

Verrassende Twitter feiten uit het onderzoek van Dan Zarella

1. Op links in tweets, die de aansporing "Check" bevatten, wordt nauwelijks meer geklikt, dan op tweets, die deze aanmoedigende tekst niet bevatten. Dit vind ik vrij opvallend, omdat bijvoorbeeld het gebruik van "please" wel een positief verband laat zien. Wellicht is de term "check" te onsympathiek? 

 

2. Tweets, die links bevatten en het woord "marketing" ontvangen minder doorkliks. Dit lijkt erop te wijzen, dat tweets over marketing minder populair zijn, dan tweets over ieder ander onderwerp.

 

3. Het maakt niet uit of een tweet een hashtag (#) bevat of niet: het doorklikgedrag op links in de tweet blijft hetzelfde. Dit zou erop kunnen duiden, dat een hashtag alleen maar nut heeft om nieuwe volgers te verkrijgen, maar niet voor het verspreiden van relevante content:

 

Zijn deze feiten voor jou verrassend of vanzelfsprekend? Ik nodig je van harte uit om hieronder je reactie te plaatsen.

 

Robbert van den Heuvel

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
  • ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken