DDB & Tribal helpt daklozen met figurantenbureau

DDB & Tribal helpt daklozen met figurantenbureau
 • Bureaus
 • 24 dec 2015 @ 09:22
 • Link
 • Redactie Bureaus
  Redactie Bureaus

  Redactie
  MarketingTribune
 • CreatieMakersMVO

DDB & Tribal Amsterdam roept in samenwerking met De Volksbond alle reclame- en productiebureaus op om daklozen te helpen door ze als figuranten in te huren via het nieuwe permanente castingbureau 'Homeless Extras'.

Omdat figuranten geen opleiding nodig hebben en een bijrol spelen, kunnen daklozen op deze manier geld verdienen en hun zelfvertrouwen versterken. DDB & Tribal heeft inmiddels een productie (die deze week live gaat) opgenomen met daklozen. Het bureau spreekt van een groot succes.

Ivo Roefs, co-CEO van DDB & Tribal Worldwide in Amsterdam: 'De reclame-industrie heeft wereldwijd een grote behoefte aan figuranten. Op een dag hebben we bedacht dat dit een briljante manier zou kunnen zijn om mensen te steunen die een moeilijke tijd doormaken. We hebben samengewerkt met De Volksbond om dit initiatief in Nederland van de grond te krijgen. We zouden het geweldig vinden als dit in de hele wereld wordt opgepikt om mensen te helpen die het het meest nodig hebben.'

In de toekomst zal De Volksbond de permanente rol vervullen van castingbureau.

www.homelessextras.nl 



Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken