Letstart vs Wordpress: hoe maak je eenvoudig een website?

Letstart vs Wordpress: hoe maak je eenvoudig een website?
 • Content
 • 14 dec 2016 @ 12:16
 • 14042 x gelezen
 • Link
 • Jordi Bron
  Jordi Bron

  Co-founder / Mede-eigenaar
  Contany.nl
 • OnderzoekDigitaalContent

Hosting, spam, hackers en back-ups: wie een website wil maken, moet letten op een diversiteit van zaken. Miller Digital zet het vertrouwde Wordpress tegenover het nieuwe doe-het-zelfplatform Letstart. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Welke pluspunten en valkuilen kleven er aan beide platformen? En waar heeft de gebruiker het meeste baat bij?

[Meer van de plaatjes? Bekijk onderaan dit artikel een infographic (wel even inzoomen)]

Ondernemers met gedegen technische voorkennis kunnen meestal redelijk snel overweg met Wordpress. Zij zijn in staat om te onderscheiden welke Wordpressthema’s goed en slecht zijn gebouwd en kunnen de juiste plugins installeren om functionaliteiten toe te voegen.

Daarentegen weet de gemiddelde starter weinig tot niets van websites bouwen en kan derhalve niet inschatten welke plugins een risico vormen. Vaak wordt er halverwege het (inmiddels dure) proces alsnog een ontwikkelaar ingeschakeld. Hoewel Wordpress vaak wordt gepromoot als een eenvoudig CMS, vinden veel mensen het in de praktijk tamelijk lastig om een website naar wens te creëren. De kosten van een Wordpresswebsite blijken uiteindelijk vele malen hoger te liggen dan aanvankelijk werd gedacht.

Bij kant-en-klare platformen zoals Letstart, hoeven gebruikers geen aanvullende plugins te installeren. Alle benodigde functionaliteiten zijn direct inbegrepen. Bovendien worden de wijzigingen bij Letstart direct in de browser getoond, zodat je snel en eenvoudig kunt knutselen.

De stabiliteit van Letstart wordt continu gemonitord en de security wordt regelmatig professioneel getest, hetgeen bij een Wordpress website nog wel eens te wensen over laat. Tevens is de snelheid van de servers belangrijk om snel een gebruiksvriendelijke website te kunnen laden. Voor Wordpress is enige ervaring met servers en hosting dus gewenst, terwijl dit bij Letstart automatisch verzorgd wordt.

Een ander groot verschil tussen Letstart en Wordpress is de klantenservice. Gebruikers van Letstart kunnen met hun vragen snel terecht bij de Nederlandse supportafdeling, waar je bij Wordpress altijd afhankelijk bent van een derde partij.

Kosten

Wordpress is in eerste instantie gratis, maar vaak krijgt de gebruiker te maken met veel bijkomende kosten. Zo moet men de hosting en de domeinnaam apart aanschaffen. Bovendien hebben veel ondernemers onvoorziene kostenposten – door hackpogingen en benodigde back-ups, bijvoorbeeld – niet ingecalculeerd. Het kostenplaatje is van tevoren dus moeilijk in te schatten en valt vaak hoger uit dan verwacht.

Letstart biedt een all-in concept waarbij de hosting-, onderhoudskosten en beveiliging zijn inbegrepen. Gebruikers kunnen kiezen uit diverse pakketten, vanaf €9,99. Kortgezegd: de kracht van Letstart zit in de eenvoud van het platform. Deze biedt zekerheid en rust.

Jordi Bron

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken