Letstart vs Wordpress: hoe maak je eenvoudig een website?
- Content
- 14 dec 2016 @ 12:16
- Link
-
Jordi Bron
Co-founder / Mede-eigenaar
Contany.nl - OnderzoekDigitaalContent
- 14 dec 2016 @ 12:16
- Jordi Bron
Hosting, spam, hackers en back-ups: wie een website wil maken, moet letten op een diversiteit van zaken. Miller Digital zet het vertrouwde Wordpress tegenover het nieuwe doe-het-zelfplatform Letstart. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Welke pluspunten en valkuilen kleven er aan beide platformen? En waar heeft de gebruiker het meeste baat bij?
[Meer van de plaatjes? Bekijk onderaan dit artikel een infographic (wel even inzoomen)]
Ondernemers met gedegen technische voorkennis kunnen meestal redelijk snel overweg met Wordpress. Zij zijn in staat om te onderscheiden welke Wordpressthema’s goed en slecht zijn gebouwd en kunnen de juiste plugins installeren om functionaliteiten toe te voegen.
Daarentegen weet de gemiddelde starter weinig tot niets van websites bouwen en kan derhalve niet inschatten welke plugins een risico vormen. Vaak wordt er halverwege het (inmiddels dure) proces alsnog een ontwikkelaar ingeschakeld. Hoewel Wordpress vaak wordt gepromoot als een eenvoudig CMS, vinden veel mensen het in de praktijk tamelijk lastig om een website naar wens te creëren. De kosten van een Wordpresswebsite blijken uiteindelijk vele malen hoger te liggen dan aanvankelijk werd gedacht.
Bij kant-en-klare platformen zoals Letstart, hoeven gebruikers geen aanvullende plugins te installeren. Alle benodigde functionaliteiten zijn direct inbegrepen. Bovendien worden de wijzigingen bij Letstart direct in de browser getoond, zodat je snel en eenvoudig kunt knutselen.
De stabiliteit van Letstart wordt continu gemonitord en de security wordt regelmatig professioneel getest, hetgeen bij een Wordpress website nog wel eens te wensen over laat. Tevens is de snelheid van de servers belangrijk om snel een gebruiksvriendelijke website te kunnen laden. Voor Wordpress is enige ervaring met servers en hosting dus gewenst, terwijl dit bij Letstart automatisch verzorgd wordt.
Een ander groot verschil tussen Letstart en Wordpress is de klantenservice. Gebruikers van Letstart kunnen met hun vragen snel terecht bij de Nederlandse supportafdeling, waar je bij Wordpress altijd afhankelijk bent van een derde partij.
Kosten
Wordpress is in eerste instantie gratis, maar vaak krijgt de gebruiker te maken met veel bijkomende kosten. Zo moet men de hosting en de domeinnaam apart aanschaffen. Bovendien hebben veel ondernemers onvoorziene kostenposten – door hackpogingen en benodigde back-ups, bijvoorbeeld – niet ingecalculeerd. Het kostenplaatje is van tevoren dus moeilijk in te schatten en valt vaak hoger uit dan verwacht.
Letstart biedt een all-in concept waarbij de hosting-, onderhoudskosten en beveiliging zijn inbegrepen. Gebruikers kunnen kiezen uit diverse pakketten, vanaf €9,99. Kortgezegd: de kracht van Letstart zit in de eenvoud van het platform. Deze biedt zekerheid en rust.
-
Jordi Bron
- Werkt bij: Contany.nl
- Functie: Co-founder / Mede-eigenaar
- Website:http://contany.nl/
- Profiel »
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Laatste reacties
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Meest gelezen
Laatste Nieuws
- Inschrijving Grand Prix Content... 08-07-2025
- Campagne Nestlé draait om verhalen... 08-07-2025
- Stayokay speelt met vooroordelen in... 03-07-2025
- Decathlon viert zomerse klassiekers... 02-07-2025
- Fietsersbond lanceert campagne voor... 24-06-2025
- Libresse lanceert de Refresh Spot op... 19-06-2025
MarketingTribune Events
- 2okt 2025
CustomerFirst Congres
- 2okt 2025
CrossBorder Event
De nieuwste selectie whitepapers
- Zo speel je deze zomer in op de trends die jouw markt in 2025 domineren
- Los email feedback geautomatiseerd op en verhoog klanttevredenheid met AI
- Level up your marketing strategy with gamification
- Zo start je met reclame: zet in vijf stappen een effectieve campagne op
- Dè CMS gids voor marketeers