Fairtrade-week: Spar vraagt aandacht voor groene tas

Fairtrade-week: Spar vraagt aandacht voor groene tas
 • Food-en-retail
 • 2 nov 2017 @ 09:08
 • 45891 x gelezen
 • Link
 • Redactie Food en Retail
  Redactie Food en Retail

  Redactie
  MarketingTribune
 • MarketingBelow the line

Tot en met 5 november vindt de jaarlijkse Fairtrade Week plaats. Ook retailketen Spar sluit daarbij aan, en niet alleen tijdens deze week maar gedurende het gehele jaar heeft Spar een Fairtrade gecertificeerde katoenen tas in het assortiment. In samenwerking met de producent en Stichting Max Havelaar heeft Spar in het afgelopen jaar een duurzame tas ontwikkeld, met respect voor mens, dier en milieu. Die tas verdient deze week wel wat extra aandacht.

Naast Fairtrade, is deze tas namelijk ook biologisch gecertificeerd volgens de hoogst haalbare standaarden van het 'GOTS'-label, meldt Spar. Een mooi en puur product waarvan de gehele keten transparant is.

Het verhaal
Dat betekent dat de klant zeker weet dat deze tas gemaakt is met waardering voor de biologisch en Fairtrade gecertificeerde katoenboeren, de makers van de tas en alle andere betrokkenen. Spar heeft een eigentijdse tas ontworpen waarmee je gezien wilt worden. Deze unieke tas is voor € 3,99 verkrijgbaar bij Spar. Het gehele verhaal vind je hier

De impact van Fairtrade voor Indiase katoenboeren
Met deze tas zegt Spar bij te dragen bij aan het duurzaam telen van katoen en het economisch stabieler worden van kleinschalige (katoenboeren) in de Indiase provincie Madhya Pradesh. 'Via Fairtrade ontvangt de coöperatie van katoenboeren ten minste een minimumprijs gebaseerd op de kosten van duurzame productie en daarbovenop een ontwikkelingspremie. Dit biedt de boeren de mogelijkheid om te investeren in hun boerenbedrijf. Op deze wijze kunnen ze zichzelf op eigen kracht versterken en hun leef- en arbeidsomstandigheden verbeteren.'

100% biologisch gecertificeerd katoen uit India
Het katoen is naast Fairtrade zoals gezegd ook biologisch gecertificeerd met het GOTS-label. 'De hoogst haalbare certificering op dit niveau. Deze duurzame manier van produceren levert ook een hogere kwaliteit katoen op. Door het vermijden van pesticiden kunnen ook vrouwen op het land werken en hoeven ze niet bang te zijn dat giftige stoffen hun vruchtbaarheid in gevaar brengen.'
(PvWK)


     De tas


Over Spar
'Spar Holding is gevestigd in Waalwijk en is in Nederland merkhouder van de buurtsupermarkt-formules Spar en Attent. In totaal gaat het om ruim 300 winkels die worden gerund door zelfstandige ondernemers. Spar Holding is aangesloten bij inkooporganisatie Superunie. 
Vandaag de dag heeft Spar Nederland vijf formules die worden gerund door zelfstandig ondernemers, waarmee zij zich op verschillende doelgroepen richten. Naast de bekende buurtwinkels, City’s (Spar City) heeft Spar ook recreatiewinkels (Spar Enjoy), universiteitswinkels (Spar University) en sinds dit jaar ook op tankstations (Spar Express). Bij alle formules staat het dagelijks gemak voor de klant voorop en creëren zij betrokkenheid in de buurt.' (bron: Spar)


 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken