[onderzoek] 30 procent van restaurants kookt anders door kokgebrek
- Food-en-retail
- 22 jul 2019 @ 11:30
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodPersonaliaProductdesignMarketing
- 22 jul 2019 @ 11:30
- Peter van Woensel Kooy
De war on talent slaat intussen ook toe in de horeca. 23 procent van de restaurants heeft de bedrijfsvoering aangepast door het gebrek aan koks en maar liefst 30 procent kookt anders dan voorheen.
Uit onderzoek van het Kokspanel en Misset Horeca (n=509) blijkt dat 53 procent van de respondentenhet kokstekort merkbaar vindt in het horecabedrijf. 47 procent ondervindt geen hinder. In de cateringtak is het tekort minder merkbaar dan in de horeca met 42 procent tegen 59 procent. De volgende VIER belangrijkste vragen werden gesteld, met daarbij de antwoorden:
1. Heb je je bedrijfsvoering aangepast door het kokstekort?
Ja: 23 procent
Nee: 77 procent
2. Wat heb je aangepast?
Minder dagen open: 30 procent
Andere openingstijden (dicht met lunch bijvoorbeeld): 15 procent
Tijdelijke inhuur van personeel: 36 procent
Uitbesteden van taken (mice en place, administratie, social media): 15 procent
Anders (zoals aanpassingen in apparatuur en menu, aangepaste bereidingswijze (meer sous vide bijvoorbeeld): 18 procent
3. Kook je anders door het kokstekort?
Ja: 30 procent
Nee: 70 procent
Dat de slinkende P van Personeel een dermate grote invloed heeft op de P van Product, vinden wij vanuit de marketingoptiek de meest opmerkelijke insight uit dit onderzoek. Maar welke invloed heeft deze dan? Wat is er veranderd door de respondenten?
4. Wat heb je veranderd?
Meer convenience/half fabricaten: 60 procent
Minder gerechten: 28 procent
Minder handelingen per gerecht: 49 procent
Outsourcen van bepaalde taken of recepturen: 11 procent
(PvWK, bronnen: onderzoek Kokspanel en MH)
foto: Conor Samuel / Unsplash
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- marketingoptiek
- marketing
- handelingen
- gerecht
- half fabricaten
- personeel
- kok
- Outsourcen
- respondenten
- innovatie
- product
- taken
- aanbod
- convenience
- food
- keuken
- war on talent
- restaurant
- horeca
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
Word abonnee en ontvang:
- ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
- ✔ Korting tot wel €100,- op events
Laatste Nieuws
- Kleine campagne Heinz tegen groot... 24-04-2024
- Primark verlaagt prijzen... 24-04-2024
- [RMD24] 'Over retailmedia leven nog... 24-04-2024
- Minister stelt strengere regels aan... 23-04-2024
- Dennis van de Sande van Royal... 22-04-2024
- [onderzoek] 1 op 5 consumenten vindt... 19-04-2024
MarketingTribune Events
- 28mei 2024
Retail Media Day
- 13jun 2024
NIMA Marketing Day
- 17sep 2024
CrossBorder Event
- 3okt 2024
CustomerFirst Congres
- 10okt 2024
Shopping Today
- 12nov 2024
Grand Prix Content Marketing