Kipster ontwikkelt vegan ei: Veggs
- Food-en-retail
- 5 okt 2020 @ 07:58
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - InnovatieMarketingFood
- 5 okt 2020 @ 07:58
- Peter van Woensel Kooy
Ruim twee jaar hebben de kippenboeren van Kipster in het geheim een vegan ei ontwikkeld. 'Veggs' is een vloeibaar goedje dat bestaat uit tal van ingrediënten, waaronder gist en eiwit van soja. 'Je kunt er een uitstekend roerei mee bakken.'
Het is een lange weg om het ongeëvenaarde mondgevoel van een roerei met plantaardige ingrediënten na te bootsen, melden de makers. 'Om te komen waar het vegan ei nu staat, werkt Kipster samen met voedseltechnologen van Top BV, studenten van Wageningen Universiteit, topkoks en tal van andere partijen, waaronder Flevo Campus.'
Ruud Zanders, mede-initiatiefnemer: 'In het laboratorium doen we hetzelfde als op onze boerderij. We hebben plantaardige grondstoffen en daar maken we een ei van. Op de boerderij stoppen we die grondstoffen in een kip. In de keuken van het het lab stoppen we het in een ketel.Voor "Veggs" hoeft geen dier geëxploiteerd te worden en als het in de toekomst lukt om met veel minder dieren, tot misschien wel geen dieren, in ons voedsel te voorzien dan hebben we met Veggs toch de mogelijkheid voor een heerlijk roereitje bij het ontbijt'
Dierendag 2021
Het plantaardig ei is nu in het laboratorium gelegd, aldus Zanders. 'Verfijnen, opschalen en het bouwen van een productiefaciliteit, de Vegan Farm, zijn de volgende stappen. Kipster streeft ernaar dat Veggs over een jaar in de schappen van de supermarkt ligt. Op Dierendag 2021 kan Nederland ontbijten met een roerei waar geen kip aan te pas komt.'
Zie ook de film in het venster hieronder.
(PvWK)
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- gist
- studenten
- food
- innovatie
- Flevo Campus
- plantaardig
- mede-initiatiefnemer
- VEGGS
- topkoks
- Kipster
- boerderij
- soja
- Top BV
- hetzelfde
- eiwit
- Wageningen Universiteit
- voedseltechnologen
- diervriendelijk
- Ruud Zanders
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
Word abonnee en ontvang:
- ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
- ✔ Korting tot wel €100,- op events
Laatste Nieuws
- Minister stelt strengere regels aan... 23-04-2024
- Dennis van de Sande van Royal... 22-04-2024
- [onderzoek] 1 op 5 consumenten vindt... 19-04-2024
- Duitse automerken tegen inmenging P... 17-04-2024
- Al meer dan 500 kinderen melden zich... 16-04-2024
- Jan Beckers van SodaStream Benelux:... 16-04-2024
MarketingTribune Events
- 28mei 2024
Retail Media Day
- 13jun 2024
NIMA Marketing Day
- 17sep 2024
CrossBorder Event
- 3okt 2024
CustomerFirst Congres
- 10okt 2024
Shopping Today
- 12nov 2024
Grand Prix Content Marketing