Kipster ontwikkelt vegan ei: Veggs
- Food-en-retail
- 5 okt 2020 @ 07:58
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - InnovatieMarketingFood
- 5 okt 2020 @ 07:58
- Peter van Woensel Kooy
Ruim twee jaar hebben de kippenboeren van Kipster in het geheim een vegan ei ontwikkeld. 'Veggs' is een vloeibaar goedje dat bestaat uit tal van ingrediënten, waaronder gist en eiwit van soja. 'Je kunt er een uitstekend roerei mee bakken.'
Het is een lange weg om het ongeëvenaarde mondgevoel van een roerei met plantaardige ingrediënten na te bootsen, melden de makers. 'Om te komen waar het vegan ei nu staat, werkt Kipster samen met voedseltechnologen van Top BV, studenten van Wageningen Universiteit, topkoks en tal van andere partijen, waaronder Flevo Campus.'
Ruud Zanders, mede-initiatiefnemer: 'In het laboratorium doen we hetzelfde als op onze boerderij. We hebben plantaardige grondstoffen en daar maken we een ei van. Op de boerderij stoppen we die grondstoffen in een kip. In de keuken van het het lab stoppen we het in een ketel.Voor "Veggs" hoeft geen dier geëxploiteerd te worden en als het in de toekomst lukt om met veel minder dieren, tot misschien wel geen dieren, in ons voedsel te voorzien dan hebben we met Veggs toch de mogelijkheid voor een heerlijk roereitje bij het ontbijt'
Dierendag 2021
Het plantaardig ei is nu in het laboratorium gelegd, aldus Zanders. 'Verfijnen, opschalen en het bouwen van een productiefaciliteit, de Vegan Farm, zijn de volgende stappen. Kipster streeft ernaar dat Veggs over een jaar in de schappen van de supermarkt ligt. Op Dierendag 2021 kan Nederland ontbijten met een roerei waar geen kip aan te pas komt.'
Zie ook de film in het venster hieronder.
(PvWK)
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- topkoks
- plantaardig
- Kipster
- VEGGS
- Wageningen Universiteit
- boerderij
- hetzelfde
- Ruud Zanders
- Flevo Campus
- Top BV
- voedseltechnologen
- eiwit
- studenten
- diervriendelijk
- soja
- gist
- mede-initiatiefnemer
- food
- innovatie
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Picnic start campagne met goedkoper Duits assortiment
- [marketeer 225] Reinout Koot - oprichter The Boxspring Club
- Jumbo introduceert Kletswandelingen voor buurtbewoners
- 100-jarig Remia maakt trip down memory lane
- Speculaars: Texaanse koekjes met een Amsterdamse twist
- Vivera lanceert nieuwe Signature Burger campagne
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Heineken en bureau LePub steunen... 30-05-2025
- Respondenten BvA -onderzoek:... 28-05-2025
- Pathé popcorn nu ook te koop bij... 28-05-2025
- Hak komt met limited edition... 27-05-2025
- Kruidvat en L’Oréal Groupe lanceren... 27-05-2025
- Amsterdam Marriott Hotel jubileert... 26-05-2025
MarketingTribune Events
- 12jun 2025
NIMA Marketing Day
De nieuwste selectie whitepapers
- Qualifio marketingkalender 2025
- Bereik je klant via WhatsApp - nog vóór ze jou nodig hebben
- Building a Data Platform for Analytics & Activation
- 40 pagina's vol online groeikracht
- Alles wat je moet weten over Distributed Order Management