Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven onthult Leffe bierbrood

Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven onthult Leffe bierbrood
 • Food-en-retail
 • 17 okt 2017 @ 07:00
 • 9276 x gelezen
 • Link
 • Redactie Food en Retail
 • FoodPortfolioMarketing

Vandaag onthult Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven samen met Leffe het 'Leffe bierbrood'. Als basis voor het bierbrood gebruikt hij drie verschillende soorten Leffe abdijbier: Blond, Bruin en Tripel. Het brood komt daardoor in drie varianten: zacht en subtiel, kruidig en licht bitter, en bitter en zoet. Sjors van Drie, senior Brand Manager Leffe: 'We zijn ontzettend blij dat we deze samenwerking zijn aangegaan. Robert van Beckhoven is dé expert op het gebied van brood. Om als brouwer een bierbrood te lanceren, heb je een vakman nodig om het beste van twee werelden te combineren.'

Vanaf 1 november kunnen bier- en foodliefhebbers ook thuis aan de slag met het Leffe bierbroodrecept van Robèrt van Beckhoven, aldus Van Drie.  'Bij aankoop van een sixpack Leffe in de supermarkt krijgt elke koper een bierbrood mix cadeau. Speciaal voor de thuisbakkers heeft Robèrt een tutorial opgenomen, zodat iedereen een perfect bierbrood kan bakken.'

Naast de bierbrood mix krijgt men een kleine variant van het bierbrood bij een bestelling van twee Leffe bier in verschillende horecazaken; en is het Leffe bierbrood te koop in Robèrts eigen bakkerij in Oisterwijk. De combinatie bier en brood gaat al eeuwen terug. De eerste bieren, die zo’n zevenduizend jaar geleden werden gebrouwen, zijn gemaakt van half gebakken brood dat in water werd gedrenkt voor een gefermenteerd effect.

Voor Robèrt bleek zijn brooddeeg tezamen met de smaak van het abdijbier een gouden combinatie: 'Leffe bier heeft de perfecte smaakcombinatie om brood mee te verrijken. Met een zachte, toch krachtige en complexe smaak, en een passende bitterheid is dit het juiste abdijbier voor mijn recept.'

Abdijbrood
Het Leffe bierbrood heeft een bereidingstijd van vier dagen. Om ervoor te zorgen dat het brood de beste kwaliteit heeft, wordt elk ingrediënt met veel aandacht bereid. Zo worden de roggekorrels uren geweekt in abdijbier. Hier wordt ruim de tijd voor genomen, zodat de korrels zich tot en met de kern vol kunnen zuigen met het bier. Na afloop zijn ze helemaal verzadigd en hebben ze de smaak van het bier overgenomen. Daarna worden ze gekookt en blijft alleen de smaak van het bier over.

Bierbrood mix
Vanaf 1 november kunnen bier- en foodliefhebbers ook thuis aan de slag met het Leffe bierbroodrecept van Robèrt van Beckhoven. Bij aankoop van een sixpack Leffe in de supermarkt krijgt elke koper een bierbrood mix cadeau. Speciaal voor de thuisbakkers heeft Robèrt een tutorial opgenomen, zodat iedereen een perfect bierbrood kan bakken. Bekijk de video hier en leer de fijne kneepjes van het vak van niemand minder dan de Meester.

Naast de bierbrood mix krijgt men een kleine variant van het bierbrood bij een bestelling van twee Leffe bier in verschillende horecazaken; en is het Leffe bierbrood te koop in Robèrts eigen bakkerij in Oisterwijk.
(PvWK)

 

Maakproces Leffe bierbrood - Robèrt van Beckhoven:

1. Op dag één laten we roggekorrels weken in het abdijbier. Hier nemen we de tijd voor, zodat de korrels zich helemaal vol kunnen zuigen met het bier; na afloop zijn de korrels volledig verzadigd en hebben ze de smaak van het bier overgenomen.
2. Op dag twee koken we de geweekte roggekorrels 1,5 uur in de oven op 170 ⁰C. Dit noemen we het kookstuk. Dit kunnen we niet warm op het deeg doen, dus dat laten we eerst goed afkoelen.
3. Op dag drie draaien we het brooddeeg met 40% kookstuk. Het deeg laten we nog eens ‘overnachten’ in de koeling – desem heeft immers de tijd nodig om te rijzen en rijpen en die kenmerkende krachtige broodsmaak te ontwikkelen.
4. Op dag vier vormen we de broodjes, laten we ze nog een laatste keer rijzen en bakken we ze ‘op de vloer’ voor een mooie korstvorming.


Laatste reacties

ISMI

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken