Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven onthult Leffe bierbrood
- Food-en-retail
- 17 okt 2017 @ 07:00
- Link
-
Redactie Food en Retail
Redactie
MarketingTribune - FoodPortfolioMarketing
- 17 okt 2017 @ 07:00
- Redactie Food en Retail
Vandaag onthult Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven samen met Leffe het 'Leffe bierbrood'. Als basis voor het bierbrood gebruikt hij drie verschillende soorten Leffe abdijbier: Blond, Bruin en Tripel. Het brood komt daardoor in drie varianten: zacht en subtiel, kruidig en licht bitter, en bitter en zoet. Sjors van Drie, senior Brand Manager Leffe: 'We zijn ontzettend blij dat we deze samenwerking zijn aangegaan. Robert van Beckhoven is dé expert op het gebied van brood. Om als brouwer een bierbrood te lanceren, heb je een vakman nodig om het beste van twee werelden te combineren.'
Vanaf 1 november kunnen bier- en foodliefhebbers ook thuis aan de slag met het Leffe bierbroodrecept van Robèrt van Beckhoven, aldus Van Drie. 'Bij aankoop van een sixpack Leffe in de supermarkt krijgt elke koper een bierbrood mix cadeau. Speciaal voor de thuisbakkers heeft Robèrt een tutorial opgenomen, zodat iedereen een perfect bierbrood kan bakken.'
Naast de bierbrood mix krijgt men een kleine variant van het bierbrood bij een bestelling van twee Leffe bier in verschillende horecazaken; en is het Leffe bierbrood te koop in Robèrts eigen bakkerij in Oisterwijk. De combinatie bier en brood gaat al eeuwen terug. De eerste bieren, die zo’n zevenduizend jaar geleden werden gebrouwen, zijn gemaakt van half gebakken brood dat in water werd gedrenkt voor een gefermenteerd effect.
Voor Robèrt bleek zijn brooddeeg tezamen met de smaak van het abdijbier een gouden combinatie: 'Leffe bier heeft de perfecte smaakcombinatie om brood mee te verrijken. Met een zachte, toch krachtige en complexe smaak, en een passende bitterheid is dit het juiste abdijbier voor mijn recept.'
Abdijbrood
Het Leffe bierbrood heeft een bereidingstijd van vier dagen. Om ervoor te zorgen dat het brood de beste kwaliteit heeft, wordt elk ingrediënt met veel aandacht bereid. Zo worden de roggekorrels uren geweekt in abdijbier. Hier wordt ruim de tijd voor genomen, zodat de korrels zich tot en met de kern vol kunnen zuigen met het bier. Na afloop zijn ze helemaal verzadigd en hebben ze de smaak van het bier overgenomen. Daarna worden ze gekookt en blijft alleen de smaak van het bier over.
Bierbrood mix
Vanaf 1 november kunnen bier- en foodliefhebbers ook thuis aan de slag met het Leffe bierbroodrecept van Robèrt van Beckhoven. Bij aankoop van een sixpack Leffe in de supermarkt krijgt elke koper een bierbrood mix cadeau. Speciaal voor de thuisbakkers heeft Robèrt een tutorial opgenomen, zodat iedereen een perfect bierbrood kan bakken. Bekijk de video hier en leer de fijne kneepjes van het vak van niemand minder dan de Meester.
Naast de bierbrood mix krijgt men een kleine variant van het bierbrood bij een bestelling van twee Leffe bier in verschillende horecazaken; en is het Leffe bierbrood te koop in Robèrts eigen bakkerij in Oisterwijk.
(PvWK)
Maakproces Leffe bierbrood - Robèrt van Beckhoven:
1. Op dag één laten we roggekorrels weken in het abdijbier. Hier nemen we de tijd voor, zodat de korrels zich helemaal vol kunnen zuigen met het bier; na afloop zijn de korrels volledig verzadigd en hebben ze de smaak van het bier overgenomen.
2. Op dag twee koken we de geweekte roggekorrels 1,5 uur in de oven op 170 ⁰C. Dit noemen we het kookstuk. Dit kunnen we niet warm op het deeg doen, dus dat laten we eerst goed afkoelen.
3. Op dag drie draaien we het brooddeeg met 40% kookstuk. Het deeg laten we nog eens ‘overnachten’ in de koeling – desem heeft immers de tijd nodig om te rijzen en rijpen en die kenmerkende krachtige broodsmaak te ontwikkelen.
4. Op dag vier vormen we de broodjes, laten we ze nog een laatste keer rijzen en bakken we ze ‘op de vloer’ voor een mooie korstvorming.
-
Redactie Food en Retail
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: Redactie
- Website:http://www.marketingtribune.nl/food-en-retail/
- Profiel »
- varianten
- Bruin
- Heel Holland Bakt
- Robèrt van Beckhoven
- licht bitter
- Leffe abdijbier
- bitter
- zoet
- Blond
- zacht
- Leffe bierbrood
- subtiel
- kruidig
- Sjors van Drie
- drie
- Tripel
- brood
- senior Brand Manager
- jurylid
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Rivièra Maison tot verrassing woonbranche failliet
- Veggies First: van bijgerecht naar craving
- Eén swipe mixt twee bonensoorten: Philips Baristina promoot...
- Dirk krijgt hoogste score in YouGov / Distrifood-rapport
- Krekels op het menu: Kriket komt naar Nederland
- Nieuwe commerciële strategie Jumbo werpt eerste vruchten af
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Sea Water en Flink brengen... 04-07-2025
- Wibra groeit stevig door met... 04-07-2025
- Nieuwe commerciële strategie Jumbo... 03-07-2025
- Albert Heijn en franchisenemers... 02-07-2025
- Holie's introduceert de Sugar-Score02-07-2025
- Veggies First: van bijgerecht naar... 01-07-2025
MarketingTribune Events
- 2okt 2025
CustomerFirst Congres
- 2okt 2025
CrossBorder Event
De nieuwste selectie whitepapers
- Zo speel je deze zomer in op de trends die jouw markt in 2025 domineren
- Los email feedback geautomatiseerd op en verhoog klanttevredenheid met AI
- Level up your marketing strategy with gamification
- Zo start je met reclame: zet in vijf stappen een effectieve campagne op
- Dè CMS gids voor marketeers