Bol.com uitgeroepen tot beste winkel van Nederland

Bol.com uitgeroepen tot beste winkel van Nederland
 • Food-en-retail
 • 30 mrt 2018 @ 08:08
 • 13889 x gelezen
 • Link
 • Redactie MarketingTribune
  Redactie MarketingTribune

  Redactie
  MarketingTribune
 • Awards

Bol.com mag zich de beste winkel van Nederland noemen. Het bedrijf won de overall prijs tijdens het Shopping Awards Gala in Grand Hotel Huis ter Duin, gepresenteerd door Dennis Weening.

Ook de winnaars van zes Shopping Awards Vakprijzen, tien Publieksprijzen XL, de Intershop B2B Award en de DHL Game Changer Award werden gelauwerd, net als de lijstaanvoerder van de Lightspeed Ecommerce50.

‘Beslist.nl Beste Winkel 2018’, staat er op de meest prestigieuze Shopping Award die vanavond werd uitgereikt. De voorzitters van de verschillende vakjury’s, die publieksbeoordelingen meenamen in hun besluitvorming, wezen bol.com aan als winnaar. Het bedrijf maakt de claim ‘De winkel van ons allemaal’ waar, stelt het keurkorps, mede dankzij de succesvolle marktplaatsstrategie. Het aanbod is breed en diep, de (mobiele) functionaliteit goed en de klanttevredenheid bewezen hoog. Bol.com maakt werk van personalisatie en weet shoppers knap te heractiveren. Bovendien geeft het bedrijf blijk van een intrinsieke vernieuwingsdrang.

Shopping Awards Vakprijzen
Fashion & Lifestyle: de Bijenkorf
Financial & Personal services: InShared
ING Home & Living: wehkamp
Kieskeurig.nl Consumer electronics & Telecom: Coolblue
Levensmiddelen & Persoonlijk verzorging: Picnic
Travel & Leisure: Corendon

Shopping Awards Publieksprijzen XL
Computer, Hard- & Software: 123inkt.nl
Elektronica & Telecom: Coolblue
Eten & Drinken: Wijnvoordeel
Financiële diensten: InShared
Huis & Tuin: zooplus
Mode: Steps
Persoonlijke verzorging: De Online Drogist
Schoenen: vanHaren
Vakanties & Reistickets: TUI
Warenhuizen: bol.com

Intershop B2B Award
Voor het eerst is op de gala-avond een juryprijs voor verkopers op de zakelijke markt uitgereikt, aan Zamro. De webshop voor gereedschap & technische onderdelen bleef genomineerden Bidfood en Würth voor.

DHL Game Changer Award
JuriDox is winnaar van de DHL Game Changer Award, een juryprijs voor de nieuwkomer die de Nederlandse digital commerce markt afgelopen jaar het meest heeft verrijkt. Ook Capayable en RoadGuard waren genomineerd. Door juridische drempels weg te nemen voor kleinere ondernemers, ‘democratiseert JuriDox de mogelijkheid tot handel’, aldus de jury over de winnaar.

Lightspeed Ecommerce50
SWOOP is aanvoerder van de Lightspeed Ecommerce50, de lijst met de snelst groeiende e-commerce bedrijven van Nederland. De top-10 bestaat verder achtereenvolgens uit Polyestershoppen.nl, CruiseReizen.nl, MotorKledingCenter, Dekbed-Discounter.nl, GoCustomized, Werk aan de Muur, Drogist.nl, srprs.me en Beachflags.com.

13 winnaars bekend gemaakt op Shopping Awards Event
Tijdens het Shopping Awards Event, op 8 maart in de WesterUnie, werden al twaalf winnaars van de Publieksprijzen XS bekend. Otrium won de Beste Starter Award. Meer over de winnaars op www.shoppingawards.nl.

Sponsors
De Shopping Awards 2018 worden mede mogelijk gemaakt door:
* Diamant sponsors: beslist.nl, DHL, ING, Intershop, Kieskeurig.nl en Lightspeed
* Saffier sponsors: Dexport, gracious, ICTRecht, iDEAL, Ingenico ePayments, ippies.nl, MasterCard, PayPal, Retail Rocket en Webhelp

Branchepartners
ANVR, INretail, Thuiswinkel.org, UNETO-VNI en Verbond van Verzekeraars

Organisatie
De Shopping Awards worden georganiseerd onder toezicht van de Stichting Shopping Awards. BBP Media uit Woerden is uitvoerend producent van de Shopping Awards. Brancheverenigingen die zich willen aansluiten bij de Shopping Awards kunnen zich melden bij de Stichting.

Redactie MarketingTribune

Laatste reacties

ISMI

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken