Redpepper laat werkzoekenden appen met personeel Mourik

Redpepper laat werkzoekenden appen met personeel Mourik
 • Bureaus
 • 23 nov 2018 @ 11:48
 • 16248 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • WhatsAppRecruitmentCampagnesHR

Redpepper heeft een opmerkelijke arbeidsmarkt-campagne ontwikkeld voor het bedrijf Mourik. Geïnteresseerde kandidaten kunnen rechtstreeks online contact opnemen met 78 medewerkers voor informatie over het bedrijf en vacatures.

Sollicitanten heeft vandaag de dag volop keuze, zo licht Tjeerd de Jong van RedPepper Arbeidsmarkt Communicatie de keuzes voor deze campagne toe. 'Hij of zij zal zich afvragen: “Waarom moet ik bij Mourik komen werken?" Uit interviews die wij hielden onder bestaande medewerkers bleek een extreem hoge medewerkerstevredenheid.'

Daarom bedacht Redpepper dat kandidaten gewoon direct hun vragen over werken bij Mourik kunnen stellen aan de mensen die er werken. In een serie korte video's wordt dit als volgt verwoord: 'Praat met ze, chat met ze, bel met ze, iedereen staat voor je klaar.'

Informele gesprekken

Het contact is dus informeel praten, geen 'mooie verhalen middels gelikte personeelswervingscampagnes', aldus de Jong. Een manier van werven die hij zelf ook nog niet eerder zag. 'Maar we gaan nog verder. Bij elke online vacature van Mourik worden een aantal (toekomstige) collega’s uit het veld gemeld met naam, telefoon en Whatsapp-gegevens vermeld. Mensen met een vergelijkbare functie of collega’s van de betreffende afdeling. Die zijn rechtstreeks te benaderen.'

Deze medewerkers willen hun ervaringen en bevinden graag delen over het werken bij Mourik, dat werkzaam is in infra & industry services. De Jong: 'Misschien niet altijd meteen, ze zijn immers aan het werk. Maar soms op een later tijdstip, met een kop koffie als dat schikt.'

Redpepper heeft deze campagne ontwikkeld in nauwe samenwerking met de tech-startup Wonderkind.

Credits

Opdrachtgever: Mourik, Frans Spekking, Miranda Schippers

Bureau: Redpepper, Tjeerd de Jong, Karel Beijen

Tech: Wonderkind, WebNLJeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken